Första vinnarna

25-årsjubilerande Bridgefestivalen är igång.
Första segrarna under jubileumsveckan hämtar vi utanför rikets gränser.
– Det var en bra start och bådar gott inför Chairman ́s Cup, konstaterar segrarna Shahzaad Natt och Stefano Tommasini.

Shahzaad Natt och Stefano Tommasini, från England respektive Brasilien, är med på Bridgefestivalen för tredje året i rad. Huvudfokus för Natt och Tommasini ligger på den prestigefyllda Chairman’s Cup, en lagtävling som inleds på festivalens andra dag och som avslutas efter sex dagars spel för de lag som nått allra längst.
– Förra året åkte vi ur knockouten på tisdag kväll, berättar duon som representerar lag Minus 800 i årets upplaga av Chairman ́s Cup.
Natt och Tommasini ger Bridgefestivalen mycket beröm framför allt organisatoriskt där det skiljer en hel del från andra tävlingar.
Målsättningen inför årets CC-cup är klar.
– Vi vill gå till final! I fjol åkte ur för tidigt, säger Shahzaad Natt och Stefano Tommasini.
Att de vann Bridgefestivalens första tävling, tillika handikapp brons 1 hoppas de är början på nya framgångar i Chairman ́s Cup.
Några spelare höjde säkert på ögonbrynen när de mötte engelsmannen Natt och brasilianske Tommasini i bronstävlingen, de som förekommer på i resultatlistor utomlands. I ärlighetens namn kom festivalens första vinnare till spel med ett för högt handikapp (vilket nu korrigerats inför kommande tävlingar). Någon inverkan på fördelningen av bronspoäng hade det dock inte, eftersom Natt och Tommasini även vann bronstävlingen utan handikappräkning.

Samarbetspartners