Bästa distriktslag från Göteborg

Det blev lag D1 från Göteborg med spelarna Emil Vall, Matti Lepistö, Hans Eriksson och India Leemings som blev bästa distriktslag i årets Chairman´s Cup.

För att locka fler lag till Bridgefestivalens stora lagtävling, i år 152 lag, så får distriktslag (där max två spelare har spelat Chairman´s Cup tidigare) fri startavgift.
De senaste åren har antalet distriktslag legat runt 30. I år kom bara 13 distriktslag till start, ett av dem kom från Göteborg.

Distriktslag 1 från Göteborg hade dock ingen bra första dag i Chairman´s Cup.
– Vi hade en katastrofal första dag. Vi låg på plats 125, berättar Emil Vall som varit lite av kapten för laget.
Den andra speldagen gick det betydligt bättre.
– Då vann vi allt, säger Vall som var den spelare i laget med mest rutin från den prestigefyllda lagtävlingen efter att ha deltagit vid ett tidigare tillfälle.
D1 Göteborg avancerade till plats 48 vilket gav avancemang till Bonuscupen.
Laget vann också den första matchen där, men förlorade sedan stort mot Five shides of grey, ett lag som hade vunnit det inledande Chairman´s Cup-kvalet men som sedan överraskande förlorat den första cupmatchen.

Redan förra året försökte Emil Vall få ihop ett lag, men det blev inget då. I år fick Vall ihop tillräckligt med spelare och anmälde ett lag.
– Sedan kom jag på att det bara var jag som hade spelat Chairman´s Cup förut och då bytte vi namn och blev ett distriktslag i stället.
Men visst fanns det rutin i laget, India Leeming, som studerar i Göteborg, är till exempel engelsk juniorlandslagsspelare. Övriga spelare i laget var Matti Lepistö och Hans Eriksson.
– Jag hade gärna spelat några sidotävlingar. Nu bär det av hemåt, säger kapten Vall som var lite överraskad över framgången.
– Men vi har duktiga spelare i laget och kanske kommer vi tillbaka 2019.

Samarbetspartners