Mor & son Gutenwik Distriktsmästare DM-Mixed 2023-2024

Det är tydligen släktskap som gäller i DM-Mixed nuförtiden! Årets segrare heter nämligen Christina Gutenwik och Jan Gutenwik, dvs mor & son, emedan vi förra året hade äkta makarna Eva och Gerhard Erlandsson överst på pallen. Kan vi hoppas på att bridgegenerna förs vidare ytterligare minst en generation?

Christina och Jan startade mjukt med en rond på 54% men redan i rond 2 började man tåget mot segern och radade upp några ronder på över 60%. Ledningen togs över i rond 4, och hölls sedan ända in i mål, över samtliga 50 brickor! En imponerande uppvisning i jämn och hög nivå, när de pendlade mellan 68 och 72%, oftast med minst 5% marginal ner till andra platsen. I endast 3 ronder av 25 hade de en rondscore under medel - och två av dessa var de båda sista, när segern i praktiken redan var klar.

Christina representerar Hässleholms BK emedan Jan spelar för Malmö BK.

På andra plats hittar vi äkta makarna Monica Molin och Peter Molin, spelandes för BK Bridgehuset, som också hade över 60% i tävlingen.

Bronspengen kneps av Tatyana Trendafilova och Fredrik Jarlvik, båda spelandes för Malmö BK.

Sannolikt är det tre (3) par som går vidare till SM-final i Örebro. Den slutgiltiga fördelningen blir klar när alla distrikt spelat sina DM-tävlingar, någon gång under våren.

Grattis till samtliga medaljörer!

Till slutresultatet…