Öppna junior-VM

Det 7:e öppna och transnationella VM för juniorer kommer att hållas i Salsomaggiore Terme 7 – 14 augusti 2022.

WBF har skickat ut ett första informationsbrev där de bjuder in unga spelare till vad man hoppas ska bli ett fantastiskt mästerskap.
Mer information kommer löpande att läggas ut på WBF Championships hemsida (se nedan) så besök gärna den sidan återkommande för mer detaljer.

Mästerskapen, som kommer att hållas på Palazzo dei Congressi, kommer att bestå av lag- och partävlingar i alla juniorkategorier, samt en individuell tävling. Spelare i alla dessa tre grenar kommer att tävla om triathlon-världsmästerskapet och, liksom i tidigare upplagor, kommer Joan Gerard Awards och Youth Master Points delas ut.

För första gången kommer öppna VM att innehålla tävlingar för U31-spelare, såväl som för de vanliga U26- (öppna och damer), U21- och U16-klasserna. WBF anser att kategorin U31 är viktig för att ge unga spelare över 25 år möjligheten att fortsätta delta och tävla internationellt.

Inte minst kommer denna första upplaga att ge de spelare som inte har kunnat tävla under de senaste två åren på grund av pandemin chansen att ta igen förlorad tid och tävla om titeln Världsmästare.

Mer information finns på WBF Championships hemsida finns här

Spelare från hela världen välkomnas att delta i detta populära, roliga och utmanande evenemang där det, eftersom det är transnationellt, kommer att finnas chans att spela med vänner från andra länder.

Intresserade svenska spelare ber vi att själva anmäla sig och ordna resa och logi. Även här kommer information att finnas på WBF:s hemsida.

Informationen kommer från Anna Gudge, WBF Communications Manager