Förtjänsttecken i silver till Bengt Bern

Bridgen behöver eldsjälar. Personer som lägger ner extra mycket tid och engagemang på bridge. Och BK Gripen i Strängnäs har förmånen att sedan många år ha en verklig eldsjäl bland sina medlemmar, nämligen
BENGT BERN.
Bengt brinner verkligen för bridgen och bland hans meriter kan nämnas
- Mångårigt styrelsearbete i BK Gripen både som ordförande och som styrelseledamot
- Styrelseledamot i Mälardalens Bridgeförbund i flera år
- Kursledare för flera nybörjarkurser
- Tävlingsledare för silvertävlingar
- Spridit kunskap om minibridge som inkörsport till bridgens underbara värld
- Instiftat vandringspriset Culbertbyttan och skänkt priser till samtliga vid den årliga tävlingen

Måste också nämna att Bengt medverkat till bridgens fortlevnad på ett helt annat sätt också: Genom att inspirera barnbarnet Tobias att börja spela bridge. Tobias var brickbytare vid bridgefestivalen i Örebro för några år sedan. Tyckte det såg roligt ut och anmälde sig för tre år sedan till nybörjarkurs. Nu spelar Tobias i juniorlandslaget!!! Farfar är med all rätt mäkta stolt.

Svenska Bridgeförbundet har beslutat tilldela Bengt Förtjänsttecken i silver för mångårigt arbete inom bridgen utöver det vanliga.

I tisdags den 31 maj var det dags för överlämnande före kvällens barometertävling. Klubbens nuvarande ordförande Dan Stenmark har jobbat hårt och lockat hela 25 par till tävlingen. Och alla som kom visste vad som skulle ske. Utom huvudpersonen. Det var en mycket, mycket glad och överraskad Bengt som tog emot silvermedalj, diplom och blommor. Och blev hela kvällen gratulerad och omkramad.
Bland kvällens spelare fanns för övrigt många av hans tidigare elever.

Än en gång: Varmt tack Bengt för allt du gjort och gör för bridgen!!!

Birgitta Samuelsson
Ordförande i Mälardalens Bridgeförbund