Reserapport från juniorriksläger 26-28 maj

Jag ska berätta lite om den mycket trevliga helgen jag hade i Värnamo.

Som några av er kanske vet så var juniorbridgerikslägret i Värnamo denna vår. Jag, Petter Wanglöf, åkte ditt med min bror. Efter ungefär två- och enhalvtimmes körning var vi där (efter lite om- och felkörningar) hög i håg och med stor nyfikenhet. Emil, min bror, tror jag var mer orolig än vad jag var då detta var hans första läger.

Vi kom in i scoutstugan och jag möte redan några bekanta ansikten från förra lägret i Varberg men desto fler obekanta.

Efter några introduktioner och några andra på återträffande så drog Eva Abragi igång lägret med ett välkommande. Inte länge efter detta hade vi vår första tävling, detta var första och enda gången jag tävlade med min bror under lägret så det blev många nya partner. Vi blev indelade i rum där varje rum hade ungefär åtta juniorer var.

Under helgens gång spelade vi många olika bridgeformer och framförallt så testade vi på minibridge, en bridgevariant med enklare budgivning som man hoppas lockar fler nya spelare.

Lägret ägde rum i Hindsengården, en scoutstuga vid sjön Hindsen strax öster om Värnamo, där sov, åt och spelade vi. Det bjöds på frukost, middag, fika och kvällsmat av supertrevlig kökspersonal. Medan det ofta var spel fanns fortfarande tid för annat och då kunde man snacka diverse skit med grabbarna och tjejerna där, prata strategi eller spela lite kort.

Detta var en jättetrevlig resa som jag gärna gör om. Tack så mycket LBK för denna otroliga möjlighet.

Med vänliga hälsningar Petter.

PS Lite mer info finns via denna länk