Ingen medalj för Sverige i ESC

Sverige förlorade semifinalen mot Tyskland 1 med 9 imp och fick därmed spela om bronset. Det var svårt för spelarna att ladda om i besvikelse över att inte få spela final och sedan ha 11 vp att ta in på 2 matcher för chans till brons. Det blev två förlustmatcher och vi var inte nära medalj.

Sammanfattningsvis var det ändå nyttiga två veckor med spel mot internationellt motstånd. Onlinespel är dock ett annat spel och vi längtar efter att få träffas och spela live igen.

Medaljörer blev

Guld: Polen 1
Silver: Tyskland 1
Brons: Holland 1

Heja Sverige!

European Seniors Cup 5-18 oktober

Då sommarens EM Lag blev framflyttat gjorde Polen en intresseförfrågan om onlinespel bland de anmälda länderna. Efter positiv respons från såväl EBL som spelare beslutade de att hålla i BBO mästerskapet European Seniors Cup som spelas 5-18 oktober med 20 deltagande lag.

Det svenska laget

Lag Spelare BBO-namn
SWEDEN
Björn Fallenius bf88
Mats Nilsland nilsland
Bengt-Erik Efraimsson berik56
Mats Axdorph Axdorph63
Gunnar Elmroth Turnip1
PG Eliasson PGEliasson
Göran Selldén sellden
Björn Wenneberg TopBjorn
Sven Åke Bjerregaard svebje
Anders Morath andersm
Johnny Östberg christerbj
Christer Bjäring johnny33

5-15 oktober

11 ronder Gröna Hissen (GH), en match/kväll kl: 20.00, 20 brickor/match. Första ronden seedad efter EBL:s veteranranking.

Fredag 16 oktober

Fredag 16 oktober inleds slutspelet med kvartsfinaler kl: 19.30. 2x16 brickor.

Lagen som inte kvalat in till slutspel får chansen att spela till sig bronsmedaljerna via en ny GH där en carry over från 11-1 vp enligt resultatet i kvalet tas med.
GH spelas över 20 brickor/match med start kl: 20.00
En match spelas fredag. Inför lördagens matcher fylls det på med förlorarlagen från kvartsfinalerna. Lagen flyttas in i GH på platserna 5, 7, 9 och 11 med sin kval-vp + ett genomsnitt av de vp som lag 6 och 7 tagit in i den spelade matchen. Allt står förklarat i CoC på den officiella hemsidan.

Lördag 17 oktober

Lördag 17 oktober kl: 13.30 spelas semifinaler över 4x12 brickor.

I GH om bronsmedaljerna spelas 2 matcher över 20 brickor. Start kl: 13.30 och 17.00. Inför söndagens matcher fylls det på med förlorarlagen från semifinalerna. Lagen flyttas in i GH på platserna 3 och 5 med sin kval-vp + ett genomsnitt av de vp som lag 3 och 4 tagit in. Allt står förklarat i CoC på den officiella hemsidan.

Söndag 18 oktober

Söndag 18 oktober kl: 13.00 spelas final över 4x12 brickor.

I GH spelas de två avslutande ronderna för att få fram bronsmedaljörerna.
Medaljer och europeiska mästarpoäng utdelas.

Publik är inte tillåten

Publik är inte tillåten annat än i de matcher som väljs ut att sändas i vugraphen, vilka det är kommer att kunna läsas om i den dagliga bulletinen.