Mixedlaget till EM uttaget

Efter utvärdering av observationstävlingen, träningarna på BBO och övriga av aktuella par inrapporterade aktiviteter har jag tagit ut följande tre par.

Emma Övelius – Tommy Bergdahl
Sara Asplund Sivelind – Karl Asplund
Sanna Clementsson – Simon Hult

Det är ett mycket meriterat lag som ska kunna vara med och konkurrera om medaljerna.
Samtliga damer har med framgång spelat i Damlandslaget. Sanna och Emma är regerande världsmästare i den klassen och Sanna var även med och vann mixed EM i fjol.

Tommy har bl.a. ett VM silver med det öppna laget. Simon har ett knippe medaljer från juniorlaget samt har representerat Sverige i öppen klass i såväl EM som VM. Även Karl har spelat för U26-laget på 2000-talet.

Sara och Karl har med framgång spelat ihop länge. Emma och Tommy har tidigare spelat en del ihop på hög nivå och har verkligen satsat seriöst på detta. Sanna och Simon är ett nykomponerat par men bägge håller väldigt hög klass, har varit med i samma juniorsammanhang och har därmed samma tänk.

På grund av kostnadsskäl har laget tagits ut så här pass lång tid i förväg (flyg och hotellkostnader ökar ju närmare mästerskapen kommer). Men det är positivt med en tidig uttagning då det ger laget gott om tid för förberedelser.

Av samma skäl kommer jag att försöka ta ut även laget till World Bridge Games ganska snart.

Kapten för Mixedlandslaget
Pär Ol-Mårs