Damlandslagen till NM i Örebro

2023 spelas de Nordiska Mästerskapen i Örebro. Sverige är värdland, och då Färöarna inte har något damlag att skicka så får värdlandet möjlighet att komplettera med ett extra lag i damklassen.

Uttagna till årets damlag är följande:


Sverige Gul: Louise Hallqvist - Ylva Johansson (med förstärkning av Klara Gustafsson på tisdagen) & Sara Asplund-Sivelind - Marie Johansson

I detta lag hittar vi två regerande världsmästarinnor, Ylva och Louise, samt en ny-gammal konstellation Sara och Marie. Sara och Marie spelade SM-damer ihop första gången när Sara var blott 13 år gammal. Bägge två har haft tidigare uppdrag i landslaget, men detta blir första gången i samma par.

Detta lag har redan börjat träna tillsammans på BBO, budtränar på Cuebids, samt kommer att vara med och spela i Yellow Cap-laget online under våren.

Klara och Louise spelade tillsammans i NM i Kupio förra året, och Klara hoppar in tisdag kväll innan juniorerna kommit igång med sina matcher.

Sverige Blå: Lena Johansson - Ylva Pyykkö & Tuva Nilsmark - Ann-Sophie Andersson
Lena och Ylva har spelat ihop i många år, och har ett flertal fina meriter från SM-dam, senast som segrare! Dessutom en fjärdeplats från Öppna VM förra sommaren. Tuva och Ann-Sophie är ett relativt nybildat par, med mycket ambitiös träning och coaching från sina respektive. Bägge paren var med under OBS-tävlingen i början på året. Även här finns en hel del onlineträning inbokat i schemat under våren.

Och - vem vet - det kanske kommer ännu fler damer till NM! Första helgen i april spelas en utmanarmatch i Stockholm där det skall avgöras vilka som får representera Sverige i den öppna klassen. Här ställer resten av våra landslagsdamer upp! (Sanna, Kathrine, Ida och Emma).