Inför EM - Mixedlaget

EM Lag arrangeras denna gång i Funchal på Madeira 12-22 juli. Men mixedklassen där 22 lag deltar startar först den 16e.

Efter VM där Emma Övelius var med i damlaget som vann har de två uttagna paren (Damkaptenen Linnea Edlund och jag själv som är uppsatta som spelare i laget är bara med som reserver) spelat en hel del livebridge denna vår. Förutom ligaspelet på BK St: Erik har det varit DM och SM-Lag där Ida och Mikael Grönkvist var med och tog bronsmedaljerna. Samma valör var Tommy Bergdahl med och tog hem i öppen klass vid de Nordiska Märsterskapen.

Efter det och fram tills avresan har och kommer förberedelserna att bestå av parvis systemträning och onlinespel mot varandra.

Vi kommer att spela 3 st 16-brickors matcher varje dag och det lag som då fått ihop mest poäng vinner EM, så inga avslutande cupmatcher som i VM. Morgonmatchen den 18/6 då alla lag förutom mixed har spelledigt kommer Ida inte att kunna spela, så då får Linnea lov att hoppa in. Ida som är nominerad till en post i EBLs styrelse måste för att kunna bli vald närvara under mötet som ska hållas då.

Jag känner inte till alla spelare i de andra lagen men Sverige som ju vann senaste EM även då med Ida och Mikael i laget bör tillsammans med Frankrike som ställer upp med samma lag som nyligen vann VM, och Belgien, Israel, Italien vara de hetaste medaljkandidaterna. Sen kommer säkert Holland, Tyskland, England, Norge och Danmark och något ytterligare lag att vara med och slås om de åtta platserna till VM som står på spel.

Om bara spelarna håller sig friska och kommer igenom säkerhetskontrollen på Arlanda i tid så tror vi på medalj, och bland de åtta bästa ska vi definitivt komma.