Rapport U17 - måndag 2 augusti

Igår anlände delar av U17 truppen till Ludvika där vi på plats spelar U17 Invitational European Trophy med de 10 bäst placerade lagen från förra Europamästerskapet. Resterande ungdomar anländer på onsdag, där även ett antal U21 spelare är inbjuda.
Vi ska från onsdag till lördag hålla truppläger för U16 och U21, och till detta läger har man fått en inbjudan. Det kommer delvis spelas onlinetävlingar från lägret, men vi såg behov att samla våra juniorer nu när bridgefestivalen blev inställd. Till lägret ansluter även PO Sundelin och Eric Arvidsson som extra ledare, då det är mycket aktiviteter i olika former som ska genomföras. En sak som är säker, det kommer bli mycket bridge.

I går var det ett kärt återseende mellan ledarna :), det var länge sedan senast nu. Juniorerna höll sig mest för sig själva med brickor och budlådor. Sara har med stor hjälp av funktionärer från Ludvika Bridgeklubb handlat, städat, lagat mat, och vi vill ta tillfället i akt att rikta stort tack till Ludvika Bridgeklubb för all hjälp, men även till förbundet som stöttar detta Europa mästerskap tävling och läger.

I match 1 mötte vi Israel. Vi spelade bra, satte press och vann med 39-17 i imp. En bricka som föll väl ut var denna

Maya Lo valde att lite hårt kliva in med 1sp, och Andrea tryckte 4sp direkt. Man kunde sedan ta bet i 5 ruter. På andra bordet klev man inte in med 1sp på nord och Filip-Isis kunde bjuda 3NT för 630 och 12 imp in.

I match 2 mötte vi välspelande Polen. Vi hade två-tre brickor vi kunde gjort annorlunda på, bland annat ett läge som känns som 50-50, där Polen gissade rätt och Sverige fel efter exakt samma försvar. Knapp förlust med 23-26 i imp då vi vann flest brickor. Vi kände att vi hade mycket mer att ge.

I match 3 var det dags för Danmark. Isis fick ett jobbigt beslut i en mycket fin 6ru, men valde fel och när det satt snett gick det en bet. Två andra brickor där båda i paret hade balanshänder och 10 mot 12 resp. 10 mot 11 där Danmark bjöd utgång på båda men Sverige duckade. Det satt fint och två utgångssvängar, oflyt i denna match. 37-37 i imp.

När vi summerar dagen har vi vunnit betydligt fler brickor än vi förlorat, dock har vi förlorat de stora svängbrickorna och det känns lite som stolpe ut på fler brickor. Givetvis lätt efteråt, men med tanke på ålder och erfarenhet så ska vi vara stolta över prestationen. Ännu långt kvar i turneringen och vi ligger topp 4 där vi vill ligga. Imorgon fortsätter vi kämpa. Nu blir det middag och sedan har U17 laget blivit utmanade i en goulash fyrmannamatch.

Bilder (Lars-Anders lika glad ändå Smile )

Alla rapporter från tävlingen

| Rapport 1 | Rapport 2 | Rapport 3 | Rapport 4 | Rapport 5 | Rapport 6 | Rapport 7 | Rapport 8 | Rapport 9 |