Juniortruppen 2016-2017

Vill du vara med i Juniorlandslagstruppen? Läs då detta!

Juniortruppen 2016-17

Vad?

Det är dags att samla ihop Juniorlandslagstruppen igen inför året 2017. Denna info går dels ut till dem som var med i truppen förra året, dels på hemsidan som allmänn appell.

Mål?

Truppen har dels som mål att följa de juniorer som vill satsa på förbättring och en eventuell internationell karriär, dels direkt förbereda för EM-lag för juniorer nästa sommar.

Grupper?

Sverige har som ambition att ställa upp i de juniorklasser där det finns tillräckligt med spelare och par. I alla klasser utom U16 kommer dock krav att ställas tidigt på hösten om träningsmängd för att komma i fråga. Nyckelordet är utveckling, så både vad gäller deltagande i olika arrangemang och uttagning till landslag kommer prioritering att ges till spelare/par som arbetar på sin bridge.

Aktiviteter?

Vi kommer preliminärt att avhålla två truppläger, ett 18-20 november, ett på vårkanten. Dessutom följer vi upp bud- och spelträning eftersom vi vill se en kontinuerlig träning, givetvis anpassad till åldersgrupperna. Vi kommer att ordna diverse matcher på BBO och förhoppningsvis även ”live”. Förutom White House Juniors (mars 2017) kommer vi förmodligen att delta i något evenemang utomlands om Truppfonden fortsätter att utvecklas.

Vad krävs?

Du ska vara mellan 10 och 24 år och ha spelat bridge några år. För de yngsta som kandiderar till U16-klassen krävs inte så lång erfarenhet, utan mer än vilja att spela och bli bättre – men man måste kunna grunderna i spelet.

Helst ska du anmäla dig med en partner, men har du ingen ska vi försöka lösa det.

Vi förutsätter att du har tid att spela minst någon gång i veckan och helst ägna några timmar per vecka för träning. Det är dock inte något krav att ägna varje ledig stund åt bridge, och vi förstår att din skola har första prioritet. Men det är viktigt att när du spelar bridge så prioriterar du i första hand den bridge som bedrivs med din trupp-partner och/eller de arrangemang som truppledningen ordnar.

Vad ska du göra?

Du som är intresserad att delta ber jag kontakta mig, oavsett om du varit med tidigare eller inte. Att ta kontakt förbinder inte till något, så om du är tveksam så råder jag att i alla fall sända ett mail.

OBS! Det är inte automatiskt att bli med för att man var med året 2015-16, utan du måste anmäla intresse!

31 Augusti

Jag önskar din anmälan helst senast då!
Hoppas höra av dig!