Brev från ordförande

Göteborg 23 augusti 2020

Hej, Bridgevänner,

och tusen tack för alla bidrag från både medlemmar och klubbar. Pengarna kommer till väl till hands i kampen om överleva under den här, minst sagt tuffa perioden, både för enskilda medlemmar och för Bridgens Hus.
Göteborgs Bridgeförbund vill ingen hellre än att vi ska kunna starta verksamheten igen och samtidigt få umgås med våra bridgevänner.
Men än så länge ser det kärvt ut. Så vi ber alla klubbar att följa smittskyddets rekommendationer. Vi har en medelålder på 74 år i GBF så därför vill vi inte ens tänka på att dra igång något spel förrän myndigheterna ger oss grönt ljus.

Trots det kärva läget har du möjligheter att spela tävlingsbridge.
I september drar vi i gång ligan - du har väl anmält ett lag - info@gbfsvenskbridge.se . Vi spelar på BBO och det är inte svårare än att betala räkningar på nätet men betydligt roligare.

Jag träffade en pigg bridgedam för några veckor sedan och frågade om hon spelade på nätet.
- Självklart gör jag det. Jag spelar nästan dagligen med en norsk partner. Det är jättetrevligt, svarade hon.
Så testa. Ring din partner och sätt i gång. Alla är trevliga på nätet och ingen straffar dig om det går fel i början.

På vår hemsida : info@gbfsvenskbridge.se får du instruktioner om hur du gör första gången.

GBF har även tre partävlingar på BBO i veckan, måndag, onsdag och fredag, i samarbete med Debut. Calle och Bosse sitter med som tävlingsledare. Inom en snar framtid kommer vi även att börja med partävling kvällstid. Mer om detta i separat utskick när vi startar.

Samtidigt som du spelar våra nättävlingar hjälper du GBF ekonomiskt. Och vi behöver fortfarande allt stöd för att säkra Bridgens Hus överlevnad.
Vår insamling pågår hela tiden och i dagsläget har över 350 medlemmar bidragit med över 125 000 kronor. Tack igen.

GBF har startat med kortförsäljning för att stärka ekonomin. I samarbete med vår sponsor, Rolfs Flyg & Buss, har vi köpt in ett stort parti kvalitetskortlekar. Bobo, Axel, Gunnar och Mikael har skickat ut varuprover till Sveriges samliga bridgeklubbar med ett mycket bra erbjudande. Nu väntar vi bara på att beställningarna ska trilla in.

För att spara pengar har vi även tvingats att permittera Mikael och Calle. Mikael jobbar bara tisdagar samt en annan vardag och Calle jobbar nio timmar i veckan.

Hoppas att vi syns snart

Gunnar, Bosse, Jan, Bobo, Birgit, Birgitta, Alf, Sten-Åke, Calle och Mikael
Årsmötet kommer att hållas den 25 oktober 2020. Om detta blir digitalt eller fysiskt kommer vi att diskutera på nästa styrelsemöte.
Om du har förslag om vår verksamhet så ser fram emot din motion. Du kan skicka den till GBF,
J A Wettergrens gata 5, 421 30 Västra Frölunda eller mejla den till goson92@telia.com Motionen måste vara styrelsen tillhanda senast den 30 september 2020.
En officiell inbjudan till årsmötet kommer att publiceras på GBF:s hemsida efter styrelsemötet den
3 september; samt skickas till samtliga klubbar i GBF.

Så här stöder du bridgens hus:

Du kan köpa ett paket med fem kortlekar för 100 kronor. Givetvis kan du skänka pengar också. Vi är mycket tacksamma för allt som kommer in.
Swisha till 1230405712 eller sätt in pengar på Plusgiro 42 10 62-01 eller Bankgiro 716-0690 med meddelandet ”5 kortlekar” . Du kan givetvis köpa hur många kortlekar som helst. Lekarna kan hämtas när spelet drar i gång eller på tisdagar mellan 10-15. Ring dock Mikael innan 0739-16 13 92.
Om du vill bidra utan att köpa kortlekar så märk din insättning ”Bidrag”.
Har du frågar angående verksamheten så svarar Gunnar Olsson gärna på dessa. Han finns på
0708 63 90 88 eller mejla till goson92@telia.com

Behöver du hjälp eller stöd med spel på BBO så går det bra att kontakta Calle Ek på 0702-706 401 eller mejla carl.ek@telia.com. Du får också god hjälp på vår hemsida info@gbfsvenskbridge.se
Anmälan till liga hittar du på: info@gbfsvenskbridge.se - se även brevet som Calle skickade ut.

Aktuell information om Arnes Bridgeskola hittar du på här