Forum » Allmänna diskussioner » VM-kval damerna!

VM-kval damerna!

7 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund
VM-kval damerna!

Idag onsdag startade VM-kvalet för damerna. Totalt sett kvalar 20 lag, vi ska alltså spela 19 matcher. Idag började vi med sovmorgon, och bara 4 matcher, sedan väntar 5 matcher om dagen torsdag, fredag och lördag.

Även om allt spel sker online så är det en fantastisk känsla att ha hela laget samlade på samma fysiska plats - vi träffades i går eftermiddag på S:t Erik för lite allmän teknikkontroll, och genomgång av vad som gäller nu när spelet sker helt online.

Vi avslutade kvällen med en trevlig middag, och stämningen i laget känns alldeles utmärkt!

Dagen började med en match mot Island - bricka två var en spännande historia. Cilla och Ida hade en vacker reläbudgivning, och hittade sin fina dubbelanpassning med ruter och spader, och valde att spela slam i spader på 4-4. Det såg ut att kunna vara ett utmärkt kontrakt, fram tills den krassa verkligheten uppenbarade sig. Spadern satt 5-0 i försvaret. Sadsmile

Lyckligtvis kostade det bara en trea - vid andra bordet satt man bara i 4 spader, men hade lite otur i spelföringen för en bet.

Matchen slutade 16.39 - 3.61 till Sveriges fördel. Nu är vi igång - så håll tummarna!

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Dagen har flutit på bra!

Match två mot Irland blev en liten besvikelse, bara 7.17 VP till oss. Det hade kunnat sluta ännu värre, men vi fick en liten gåva på sista brickan när en irländska var snäll nog att gå ifrån klöverhållet.

I match 3 mot Belgien gick det vår väg igen. 15.05 in!

Tyskland var våra motståndare i dagens sista match. Även i denna fick vi in 15.05!

Det är ju korta matcher, så en svängbricka gör så otroligt mycket.

Vi tar oss till kvällsvila med en tredjeplats i tabellen. Imorgon väntar:
* Skottland
* Schweiz
* Turkiet
* Norge
* Ryssland

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Idag har vi verkligen haft medvind! Idel vinster, och ett helt otroligt snitt på 16VP per match.

Det verkar som att de övriga lagen verkligen har respekt för våra regerande världsmästarinnor.
En av de trevligaste brickorna idag var mot Norge, en match där tjejerna verkligen ville ta revansch för gamla oförrätter. Tack vare en mycket vacker budgivning kunde Ida ta beslutet att själv vara spelförare i 6klöver, istället för att låta partnern spela 6 spader. Hon visste att partnern saknade spader dam (men kan fortfarande ha klöver dam), samt att man har chans att få hjärter ut rakt upp i gaffeln. Extra bra denna gång när spaderslammen var chanslös!

Efter dag två är vi etta i tabellen, och har ganska god marginal nedåt. Det återstår dock mer än hälften av matcherna, och på lördagen möter vi både Polen, England och Nederländerna- några av våra förmodat tuffaste motståndare.

Länk till tabellen!

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

Under fredagen åkte vi på några små törnar, men i det stora hela fortsatt stabilt spel av samtliga. Nu idag väntar dock de kanske tuffaste matcherna.

En trist slamsving i den inledande matchen mot Spanien var inte en bra start på dagen, men det är ju just för sånt här som vi har vår fina marginal!

4 matcher kvar, och jag är inte det minsta orolig för VM-avancemanget, men visst vore det väl kul om vi kan hålla hela vägen in i kaklet? Smile

Kämpa på tjejer, vi håller alla tummar och tår! <3

Bertil-G Johnson

Vilken uppvisning!

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund


Louise Hallqvist, Jessica Larsson, Ida Grönkvist, Kathrine Bertheau, Cecilia Rimstedt, Ylva Johansson.

Vilka tjejer, jag DÖR! Inför sista matchen mot Polen var det enda som kunde hota totalsegern att vi skulle torska med 0-20, och få 4 VP straffavdrag för något otäckt brott.

Vi såg ganska tidigt att något tidsavdrag skulle det i alla fall inte bli, och kunde fira in kvalsegern.

Snittet hela turneringen igenom landade på 13,1 VP per match - alltså klart bättre än att vinna varje match på walk over. Bigsmile

Skönt också att vi får med oss både öppna laget och seniorerna till VM 2022.

Det skall dock bli spännande att se om nu Italien verkligen står kvar som värdnation för VM efter denna veckas kalabalik.

Stabilt spelat brudar, kapten var aldrig orolig för avancemanget. <3

Linnea Edlund
Bild för Linnea Edlund

I EBL Women’s newsletter skrivs det mer om våra damers prestation i VM-kvalet.

Logga in för att kommentera