Klubbnyheter

När klubben öppnades upp för live-spel 2021 beslutade styrelsen att ändra spelkvällar, något som också togs upp på klubbens årsmöte.

DM-lag kvalet på måndagkvällar var välbesökt och flera medlemmar var med i lokalen. Vi vill därför prova att arrangera spel på måndagkvällar då ingen lagserie spelas.

Vi i fyran, tillika Allsvenskan division 4, har sparkat igång idag och i heat Linköping deltar fyra lag. Fyra lag finns det också i vartdera heatet Kolmården och Motala, medan det i Norrköpingsheatet deltar sex lag - totalt 18 i hela ÖMBF är fler än på mycket, mycket länge.

Filbyter Bridge, Norrköpingsbridgen och Ljungsbro BK har beslutat att lägga onsdagstävlingarna för mindre rutinerade på is.

Orsaken är sviktande deltagarantal, vilket måste vägas mot tävlingsledarkapacitet.

ÖMBF bjuder in hela distriktet till en rolig och spännande lagtävling under två lördagar. Tävlingen utgör samtidigt kvalificering till allsvenskan div 3 hösten 2022.

Måndag 23 augusti spelades de sista matcherna i Strandligan där de 35 lagen samlats till slutspel på sju olika stränder.

Det var onekligen mycket nära att Mats Sjöberg - Håkan Strääf fått kliva högst upp på den digitala prispallen när finalen i SM Par Open avgjordes på den sista dagen i årets Onlinefestival. De var bland de tre främsta nästan hela tävlingen och ofta i ledning.

På tisdagsförmiddagen startade fjorton förväntansfulla par finalen i SM Par Nybörjare 2021 och som spelades på RealBridge under Bridgefestivalen Online.

Undersökningar visar på att s.k. mentorbridge, dvs en mindre rutinerad spelar med en mer erfaren spelare, är ett fint verktyg för att utveckla våra spelare.

När pandemin omöjliggjort livespel i året SM-final för lag, flyttades tävlingen från den traditionella skådeplatsen Scandic Väst i Örebro till onlineplattformen RealBridge. Ett fullgott substitut under rådande omständigheter.

Sidor