Individuellt lagrally måndagar under sommaren

Då det har kommit önskemål från flera av våra spelare om fortsatt lagtävlingsspel också under sommaren, återupptar vi den modell som vi relativt framgångsrikt använde oss av i vintras: individuellt lagrally.

Planen för måndagskvällarna, med start den 16 maj (vi tjuvstartar lite, parallellt med de två sista omgångarna av slutspelet i Filbyter Cup), är följande:

  • Vi spelar ett s.k. individuellt lagrally, där varje spelkväll är helt fristående – man behöver således inte binda sig för spel flera måndagar i rad. Lagrallyt pågår 16 maj – 15 augusti, förutom måndagen den 1 augusti.

  • Varje kvälls resultat förs in i en poängserie (”rally”), där spelarna får räkna sina åtta (8) bästa resultat under hela perioden.

  • Man anmäler sig parvis och senast kl. 13 på tävlingsdagen; antingen i kalendern (då du måst vara inloggad för att kunna anmäla ditt par) eller via telesvar 072-204 02 45.

  • Vi försöker komponera lag och matchordning för det aktuella tävlingstillfället, så att man i görligaste mån möter par/lag av ungefär samma spelstyrka.

  • Vi ser också till att det vid varje tävlingstillfälle finns ett reservpar, för den händelse antalet anmälda par inte är jämnt.

  • Om det totala antalet par den aktuella kvällen inte är jämnt delbart med fyra (d.v.s. det går inte att bilda ett jämnt antal lag, spelas istället en partävling med fyrmannaberäkning (IMP som sedan omvandlas till VP, precis som i lagtävling) och där vi i görligaste mån försöker komponera mötena mellan par på ett sådant sätt att man möter motstånd av ungefär samma spelstyrka. Vi spelar då tre stycken 8-brickorsronder den kvällen och där varje sådan rond ingår i rallyt.

Har du ännu inte testat lagspel?
Då har också du chansen under hela sommaren och där du även kan få hjälp av de lite mer erfarna spelarna. Lagspel är inte bara trevligt, det upplevs också som mycket lugnare än en stressig partävling eftersom du spelar fler brickor mot ett och samma par.

Efter avslutad match kommer det roligaste av allt: att jämföra sina resultat på spelade brickor med lagkamraternas vid andra bordet, och räkna fram resultatet i matchen.

Detta är således ännu ett försök från klubbens sida att träna lagtävlingspel, så att våra spelare är bättre förberedda inför nästa säsongs alla roliga lagtävlingar!

Vi hoppas på god uppslutning, så varmt välkommen – du också!