Tävlingsledare ”på semester” sökes

Har du TL-licens minst Steg 2? Då är vi intresserade av dina tjänster under årets Bridgefestival, även om det bara handlar om att arbeta en dag eller två. Du kommer att få ersättning för din arbetstid, men får själv stå för boende och resor.

Genom åren har ett antal tävlingsledare med siktet inställt på högre licens och/eller för att få kvalitativ praktik medverkat i Bridgefestivalen. Med hjälp av rutinerade kollegor, några av dem med mångårig erfarenhet av internationella mästerskap dessutom, har de fått djupare förståelse för hur lagarna ska tillämpas och hur man resonerar sig fram till korrekt domslut.

I Bridgefestivalens tävlingar får ingen TL ensam fatta beslut i frågor som rör s.k. bedömningsdomslut (t.ex. bud efter partnerns tempovariation), utan måste alltid först konsultera några av sina kollegor, och i flertalet fall dessutom göra en s.k. poll bland spelare. Det förfarandet minimerar risken för felaktiga domslut och utgör samtidigt en trygghet för dig som TL, att inte behöva agera ensam. I de s.k. tekniska domsluten (t.ex. revoke, utspel från fel hand, etc.) förväntas varje enskild TL kunna döma på egen hand, med hjälp av lagboken och/eller Våra vanligaste domslut, även om det förstås är tillåtet att också i dessa fall stämma av med en kollega först, ifall man känner sig osäker.

Vi hoppas att du som har TL-licens (minst Steg 2), och kanske har någon dag över, vill vara med i vårt team av extra tävlingsledare och under den dagen tjäna en hacka. Det utöver den kunskap om bridgelagarna och dess tillämpning som följer som bonus. Kontakta i så fall Micke Melander: mme@svenskbridge.se.

Festivalkommittén
Svenska Bridgeförbundet

Samarbetspartners