Ändringar sedan 2018

Följande ändringar har skett:

Jubileumstävlingar på tisdagen med mer mästarpoäng

Bridgefestivalen firar 25 år. Det firar vi genom att skvätta ut silver och guld på jubileumstisdagen. Reglerna är inte fastställda än, men utöver vanliga bronspoäng i tisdagens tre bronstävlingar kommer vissa par också få silver. I eftermiddagens silvertävling kommer några par att få guldpoäng.

Höstsilver sista två kvällarna

Brons 26 (fredag kväll) och Brons 29 (lördag kväll) kommer att spelas som höstsilver.

Handikapptävling avslutande söndag morgon

Den avslutande bronstävlingen kl 10.00 söndag morgon kommer att spelas som handikapptävling.

Silver 1-5 samt 8 spelas över 40 brickor och slutar kl 21.00

Alla normala silvertävlingar utom Gröna Hissen Lag (onsdag), Gröna Hissen Par (torsdag), Guldgruvan (kval) och de två höstsilvren, spelas över 40 brickor och slutar kl 21.00. Dels spelas det då ett jämnt antal ronder vilket rent tekniskt underlättar för personalen, dels blir det lite mer tid över till att äta middag.

Ändrade regler för nya spelare i Bonuscupen

Förra året infördes regeln att nya spelare skulle vara med i laguppställningen före valet på söndag kväll. Eftersom det inte är något val i Bonuscupen förrän mitt på tisdagen ändras regeln för lag i Bonuscupen så att nya spelare kan tas med så länge det är fördefinierat slutspelsträd och inte val.

Strata används i alla kvällsbrons

Liksom år 2018 kommer alla kvällsbrons spelas med prisfördelning enligt strata. Diskussioner har förts om fler priser ska gå till de lägre stratorna. Planen är att köra detta ograverat ytterligare ett år och sedan göra en utvärdering.

Ingen ramateater på Scandic

Kvartsfinal, semifinal och final i Chairman’s Cup kommer liksom tidigare att sändas på BBO. Däremot kommer ingen ramateater att visas på Scandic. Med några få undantag är det helt enkelt för få åskådare för att motivera arbetsinsatsen och personalen som krävs för att arrangera ramateatern.

Föregående års ändringar

Läs föregående års ändringar.

Samarbetspartners