3rd European Winter Games 29/2 - 8/3 2020

Tävlingarna i 3rd European Winter Games är nu avslutade. Vinnare av TOP Pairs blev Piotr Gawrys och Michal Klukowski. Mikael Rimstedt och Baptiste Combescure slutade på 20:e plats.

Medaljörer TOP Pairs:

Guld: Piotr Gawrys och Michal Klukowski, Schweiz
Silver: Alexander Hydes - Peter Jones, England
Brons: Geir Helgemo, Monaco - Cedric Lorenzini, Frankrike

I B-finalen slutade Simon Hult - Gunnar Hallberg på 19:e plats
och Adam Stokka - Gunnar Andersson på 21:a plats. Peter Bertheau och Thor Erik Hoftaniska valde att inte spela finalen.

Söndag 8 mars

Det är klart för final i TOP Pairs. 22 par från A-semin och 4 par från B-semin spelar A-final, resten spelar B-final.
Av våra 4 par med svensk glans är det 1 par som har kvalificerat sig till A-final, Mikael Rimstedt och Baptiste Combescure som slutade på 2:a plats i B-semifinalen.

Övriga par med svensk representation får spela B-final.
Placeringar för svenskparen i A-semifinalen:

.25. Peter Bertheau - Thor Erik Hoftaniska
.27. Simon Hult - Gunnar Hallberg
.47. Adam Stokka - Gunnar Andersson

Heja Sverige!

Lördag 7 mars

Det blev till slut Pierre Zimmermann själv som tog hem segern i Zimmermann Cup. Tillsammans med sina lagkamrater i Swiss Team, Sjoert Brink, Bas Drijver, Piotr Gawrys, Michal Klukowski och Franck Multon vann de finalen mot Gupta med 100 -76.

I partävlingen TOP Pairs har vi Gunnar Hallberg - Simon Hulth, Peter Bertheau - Thor Erik Hoftaniska och Gunnar Andersson - Adam Stokka med i A-semifinal. Mikael Rimstedt och Baptiste Combescure slutade på 49:e plats i kvalet där 48 gick vidare till A-semifinal.. De får se till att ta sig till A-final via bra placering i B-semin istället.

Fredag 6 mars

Det är nu klart för final i Zimmermann Cup, det blir Swiss Team med Sjoert Brink, Bas Drijver, Piotr Gawrys, Michal Klukowski, Franck Multon och Pierre Zimmermann själv som möter Gupta med Naren Gupta, Geir Helgemo, Cedric Lorenzini, Zia Mahmood, Jeff Meckstroth och Debbie Rosenberg.

Finalen visas på BBO med start kl: 10. 00 och en hel del fin bridge förväntas.

I FMB Trophy vann lag Pepsi före Mise en place och Orzel. Laget med svensk glans, Black, slutade på 15:e plats.

B-finalen vanns av Martens före Marx och Amalia.
Svensklagens placeringar:
.4. Icebergs
.13. De Botton
.26. HAJC

Samtliga resultat

Fredag-söndag avslutas mästerskapen med en partävling. På fredagen spelas kval, på lördagen semifinal och på söndagen final. Fyra par med svensk glans deltar:
Adam Stokka - Gunnar Andersson, Simon Hult - Gunnar Hallberg, Peter Bertheau - Thor Erik Hoftaniska och Mikael Rimstedt - Baptiste Combescure

Torsdag 5 mars

Kvartsfinalen mellan Ventin och Lavazza var länge jämn, inför sista segmentet låg Ventin under med
8 imp. I sista segmentet drog dock Lavazza ifrån och kunde till slut vinna med stabila 156-105.

I Semifinalerna spelar Gupta mot Russia och Lavazza mot Swiss Team.

I FMB Trophy är det nu dags för finaler, i A-finalen spelar Black med Simon Hult och Gunnar Hallberg. Ventin har valt att inte spela och De Botton, Icebergs och HAJC spelar B-final.

Onsdag 4 mars

Lag Ventin är vidare till kvartsfinal, men det var sannerligen inte en ”walk in the park” när man förlorade 2 segment av 3. 52-57, 61-38, 26-38 och spänning hela vägen gav till slut vinst med 6 imp 139-133.
I kvartsfinalen över 3 segment á 20 brickor möter laget nu betydligt hårdare motstånd, Lavazza med Dennis Bilde, Norberto Bocchi, Giorgio Duboin, Agustin Madala och Antonio Sementa. Vi hoppas på en match med riktigt bra bridge! Spelet kan följas på BBO med start kl: 10.00.

I FMB Trophy går vi in i andra dagens kval. Lagen med svensk representation har placeringarna
.13. Black
.23. De Botton
.27. Icebergs
.41. HAJC

Utslagna lag från Zimmermann Cup ansluter idag och efter dagens spel delas lagen sedan i en A- och en B-final.

Tisdag 3 mars

Kvalet i Zimmermann Cup är avslutat och ett av lagen med svensk representation tog sig vidare till slutspel, lag Ventin med Fredrik Nyström, Johan Upmark, Frederic Wrang, Joaquin Pacareu, Antonio Palma och Juan Carlos Ventin.
Ventin slutade på 2:a plats i kvalet och kunde som andra lag välja sina motståndare mellan lagen placerade 9-16 . Valet föll på Coldea från Rumänien som slutade på 9:e plats.
16-delsfinalen görs upp över 3 segment á 20 brickor, ingen carry over.

Placering för lag med svensk representation:
.2. Ventin
.25. Black
.27. Iceberg
.48. HAJC
.53. De Botton

De utslagna lagen kan spela FMB Trophy som startar sitt kval idag.
Tävlingen spelas med 2 dagars kval och en dags final A- resbektive B.

Måndag 2 mars

Med 5 omgångar á 10 brickor kvar att spela i kvalet på Zimmermann Cup har vi två av lagen med svensk representation bland de 16 som når slutspel. Black på 3:e plats och Team Ventin på 13:e plats.
Icebergs ligger med bra slagläge på 21:a plats och lite längre ned i fältet hittar vi De Botton och HAJK på 55:e respektive 59:e plats.

3rd European Winter Games

29 februari - 8 mars arrangeras den 3:e upplagan av Wintergames i Monaco.

Här spelas:
29/2 - 6/3 Zimmermann Cup med prispengar om minst 150 000 euro vid 35+ lag.
3-5/3 FMB Trophy med prispengar om minst 150 000 euro vid 35+ lag.
6-8/3 The open pairs med prispengar om minst 53 000 euro vid 45+ par.

I grundspelet visas spel från 8 bord/omgång av Zimmermann Cup på BBO. I slutspelet visas spel från alla bord.