Två dagar kvar

Vi börjar nå slutet på tävlingen och det lutar mot medalj för damerna. Veteranerna har på tisdagen en avgörande dag för medaljstriden. Mixedklassen har till uppgift att säkra en VM-plats samt har kanske en chans att nå medalj om flytet infinner sig. Den öppna klassen får kämpa de fem sista matcherna och samma där, om flytet infinner sig kan det gå att nå en VM-plats.

Öppna laget inledde måndagen med 12.55 mot Estland, följde upp med 3.91 mot Schweiz på BBO och avslutade dagen med 9.09 mot Polen. Totalt 25.55 över dagen och en 16:e plats i tabellen med närmare 33 VP upp till VM-plats.

Mixed Startade med 8.80 mot Rumänien, fortsatte med 17.03 mot Turkiet och avslutade med 11.20 mot Nederländerna. Totalt 37.03 över dagen och sjunde plats i tabellen med knappa 21 vp upp till medalj. Nedåt tittar vi inte Smile

Damlaget är liksom de senaste mästerskapen våra klart lysande stjärnor.
Idag tog vi 13.75 mot England, 18.09 mot Schweiz och 16.09 mot Spanien. Ett dagsfacit om 47.93 vilket räckte för att precis smita förbi Polen och vi kan därmed gå till sängs i ledning med 0.39 vp till godo. Till tredjeplatsen är det nu knappa 20 vp.

Veteranerna startade med 17.59 mot Irland och följde upp med 6.03 mot Frankrike. Med översits och 12 vp i dagens sista match blev det 35.62 över dagen och vi blev förbipasserade även av Israel. Nu ligger vi på fjärde plats med dryga 27 vp upp till guldplats, knappa 10 till silver och knappa 6 till brons.

Tisdag 21 juni

Öppna laget möter Litauen, Portugal och Turkiet. Förhoppningsvis kan vi plocka in en hel del vp för att förbättra vår placering.
Simon Hult och Peter Bertheau vilar första matchen.

Mixed har Tyskland, Spanien och Ungern på schemat. Med lite flyt kan vi ta några placeringar för att såväl säkra en VM-plats som att vara med och slåss i medaljstriden den sista dagen.

Damerna ska möta Estland, Ungern och Danmark. Ett på papperet något enklare schema än Polen som har England, Israel och Nederländerna. Det vore trevligt om vi kan skapa åtminstone en liten marginal inför den sista dagen då vi ska mötas.
I det senaste EM:et, 2018 i Oostende hade vi ett liknande scenario, då vann till slut Polen. 2004 var senast damlaget tog ett EM guld, det borde vara vår tur nu! Smile
Jessica Larsson och Kathrine Bertheau får en ledig förmiddag,

Veteranerna har en avgörande dag i morgon då vi möter Danmark och Israel som ligger före oss. Däremellan tar vi oss an Tyskland som ligger på elfte plats. Vi har nu allt i egna händer, nu gäller det ”bara” att såväl leverera vinster som att gärna ha lite flyt. Vi hoppas på båda!
Bengt-Erik Efraimsson och Mats Axdorph får sovmorgon.

BBO tisdag 20 juni

11.00
Mixed Sverige - Tyskland

14.45
Bestäms under morgondagen

17.30
Bestäms under morgondagen

Heja Sverige!