Minibridge Cup

MiniBridge Cup 2024
Hej och välkomna till andra upplagan av MiniBridge Cup, MiniBridge Cup 2024!

Alla medlemmar i Svenska Bridgeförbundet välkomnas att skapa sitt eget lag med två eller tre adepter (nybörjare) för att möta andra lag av samma konstellation från hela landet! Tävlingen spelas såklart i MiniBridge, som i princip är som vanlig bridge men budgivningen är nerskalad till endast slutbud. Detta gör att det är väldigt lätt att både börja spela, men också att tävla – och då behövs det ju såklart en tävling; MiniBridge Cup!

Minibridge Cup är en lagtävling som startar med en grundomgång och fortsätter i cupformat för att få ned antalet lag till de fyra som inbjuds att spela slutspel online i maj.

Spelet är som vanlig bridge med matcher över 12 brickor utan halvtidsbyte. Det uppmuntras dock att ta en paus efter 6 brickor för att räkna ut ställningen i halvtid.
Budgivningen är enligt Minibridge vilket gör att ALLA vi känner kan delta.
Hitta två eller tre potentiella kortspelare och anmäl ett lag idag!

Det finns också möjlighet att träna minibridge med dina adepter online - när som helst på dygnet! Varje vecka kommer 20 nya givar som du hittar i vår Övningslobby på RealBridge!

Grundspel
Alla lag kommer att vara garanterade tre matcher som spelas i den första omgången, Grundspelet. Spelordning för detta publiceras 5/1, sedan startar spelet 8/1 och håller på till 3/3.
Sista rapportdatum för grundspelet är 3/3.

Tre matchers garanti gäller förutsatt att man inte lämnar w/o i match 1 eller 2. Lag som lämnar w/o är ute ur turneringen oavsett i vilken rond man lämnar w/o.

Cupspel
Minibridge Cup spelas i så många omgångar som krävs för att komma ned till de fyra lag som går till final.

Finalspel
När finalspelet sätter igång har de ursprungliga lagen reducerats till fyra lag som skall kämpa om segern i 2024 års upplaga av Minibridge Cup. Finalspelet spelas den i maj online på RealBridge.

Hur går det till?
Läs om hur** MiniBridge** går till och ladda ner/skriv ut eller beställ informationsfoldrar, instruktioner och handledning via denna informationssida : Hur spelar man MiniBridge? Det finns även länkar till instruktionsfilmer på youtube att använda till självstudier.

Länkar för anmälan finns på Svensk bridge