Kval till DM lag och par?

De senaste åren har daladeltagandet i SM-par och SM-lag varit pinsamt lågt.

I styrelsen har vi funderat på om kvaltävlingar skulle höja DM-finalernas status och locka till deltagande. Därför har vi skickat ett mail med info och förfrågan till diverse klubbfunktionärer i Dalarna.

Lagfinalen är tänkt att spelas i Borlänge lördag 16 mars med 8 kvalificerade lag. En match spelas på hemmaplan innan. Återstår alltså 6x12 = 72 brickor till finalen..

Förkval sker enligt den gamla varianten med enkelserier administrerade av intresserade klubbar. Lämpligen är dessa serier slutspelade 29 februari 2024. Vi har tänkt oss kvalserier i Borlänge, Ludvika, Hedemora, Insjön och Mora/Malung,ni kanske har andra idéer.En serie i Ludvika är redan anmäld.

Vi vill nu veta vilka klubbar som är intresserade av att hålla i en sådan kvalserie. Givetvis är den även öppen för grannklubbar tillhörande Dalabridgen.

Parfinalen spelas i Borlänge 2 mars. Vi har tänkt oss 24 par i finalen.

’Kvalet spelas som en simultantävling med 24 brickor spelad på vanliga klubbkvällar under vecka 6 (5-9 februari 2024).

OBS! Man kan bara delta i EN kvaltävling. Spelare som redan spelat ett kval kan alltså inte vara reserv i ett annat kval.

Även här har vi tänkt oss kval i Ludvika, Borlänge,Insjön,Hedemora och Mora/Malung och även här har Ludvika redan bokat in ett kval. Vi vill nu veta vilka klubbar som är intresserade av att hålla i ett sådant kval. Givetvis är den även öppen för grannklubbar tillhörande Dalabridgen.Vårt förslag för startavgift är att klubben tar ut normal spelavgift för kvällen av hemmaspelarna och såonsrar resten medan spelare från grannklubbar betalar full avgift och söker sponsring hos sin egen klubb.

mvh Johan Lisra,DTL