Elitserien - Dag för dag 2:1

Bridge är svårt, i alla fall när man möter Harplinge. Med ett snitt på 17,4 vp per match i första omgången för en månad sedan var Harplinges ledning hela 23,5 vp.

Dagens första rond var jämn över hela fältet. I ljuset av Harplinges snitt i första omgången stretade tvåan Ludvikabygden mot riktigt bra då de tog 8 vp mot ettan. I andra omgången nollade Harplinge sina motståndare Storsjöbygden för att sluta dagen 32 vp före tvåan.

Bakom Harplinge slog lagen varandra lite huller om buller. Förutom att guldet är klart, och ja, jag äter en hatt om jag har fel, så är det helt öppet om de övriga medaljerna, med fem lag inom 16 vp.


I Superettan är det desto tätare. Sällskapet Ronneby spelade stabilt hela första omgången och låg då på andra plats. Med hjälp av 27 vp i ett par matcher något över medel i andra omgången har de tagit sig upp till första plats.

6 vp efter kommer en kvartett med 2,6 vp från första till sista lag. Denna toppas av de två lagen från BK S:t Erik, Bahaj respektive Morot. BK Alert och BK Lavec, Enjoy ingår också i kvartetten.

Tabeller

Tabell, Elitserien

1 … 119 vp … Harplinge BK
Eriksson-Törnqvist, Rimstedt x3, Dwyer, Michielsen-Cullin
2 … 87 vp … Överums BK, Glyssner
Myrvold-Høyland-Farstad, Fallenius-Becklén-Andersson-Bennet
3 … 81 vp … BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bremark-Hult, Nyström-Bilde, Wrang-Palma

Tabell, Superettan

1 … 90 vp … Sällskapet Ronneby, Kusinerna
Johansson, Petersson, Davidsson, Sällberg
2 … 84 vp … BK S:t Erik, Bahaj
Lindblom, Andersson, Palmgren, Carlsson-Leandersson, Hallberg-Altmäe
3 … 83 vp … BK S:t Erik, Morot
Morath-Gullberg, Efraimsson-Axdorph, Bertheau