Matchens giv - Rond 7:1

“Bridge är bridge”

Sjunde omgångens match mellan Glopson och Skalman fick en lustig karaktär. Först tog Umeålaget fyra brickvinster till 22-0 och sedan följde 7 brickor för Skalman till 22-55. En giv i den senare delen ledde till en del höjda ögonbryn hos åskådarna:

KD98
D102
1074
K52
E64
853
ED8
9864
2
EKkn97
kn62
ED107
kn10753
64
K953
kn3
8
Nord
Öst
Syd
Väst
Väst giv
Ingen i zonen

Budgivningar och spel kom inte att registreras på grund av en krasch i datorsystemet men vid båda borden tog sig Nord-Syd odramatiskt till 4 hjärter med Syd som spelförare.

I slutna rummet blev det spaderknekt ut till dam och ess. Öst tyckte sig inte att ha mycket att välja på utan pangade ner ruteress och fortsatte i färgen för de fyra första sticken.

Men bridge är bridge och då kan de mest förunderliga saker inträffa. I öppna rummet var utspelet spadertvå och vad som sedan hände är inte dokumenterat. Utgången gick emellertid hem.

Vad kan ha hänt?

Även om Syd lägger låg spader från bordet finns ingenting som motiverar att Öst kryper. Så läget är i praktiken alltid detsamma som vid andra bordet: Öst är inne på spaderess. Och de tre ruterhackorna talar sitt tydliga språk: det är där det kan finnas stick att hämta.

Kan det tredje rutersticket ha kommit bort efter ess och kung? Kan Väst ha fått för sig att Öst har en spaderstöld att hämta? Inte verkar det rimligt.

Likväl händer något som detta i Elitserien; bridge är bridge …

Spekulationer efter forumkommentarer:

Om Öst vänder med Ess och sedan Dam kan Väst få för sig att ta över och ge Öst en stöld. Om Öst vänder med Dam och sedan Ess tar försvaret sina tre stick. Det var kanske det förra som hände.