Elitserien - Dag för dag 2:2

Den tidiga finalen mellan Harplinge och Norrort fortsätter på söndagsmorgonen med liten fördel för ledaren Harplinge. Bakom dem håller Skalman fortfarande bronsplatsen, men dubbla poäng är i spel i matchen mot fyran Lavec, så ännu inget är klart.

I andra änden av tabellen går det trögt för nian Zmrzlina och tian Onsdagsklubben. Då elvan Alert ännu inte har samlat ihop tillräckligt med poäng i sin match mot tolvan Malmö krävs fortfarande en handfull vp för att Alert ska ta sig upp över strecket. Två lag flyttas ned till Superettan.

I Superettan har det länge stått klart att främlingslegionen i Ebenius, med dansken Dennis Bilde och portugisen António Palma i laguppställningen, kommer att knipa den första uppflyttningsplatsen till Elitserien. Därefter ser Trifolium ut att ta den andra platsen då de i pausen i nästa sista matchen har 13 vp ned till trean Bahaj.

Lördagen var intressant i Elitserien. Inom golfen, där tävlingar spelas torsdag till söndag, benämns lördagen som ”moving day”. Med detta i minne mötte den med 16 vp distanserade fyran Storsjöbygden trean Skalman i första matchen. Dubbla poäng stod på spel, och när Storsjöbygden vann med 15-5 fanns plötsligt bronset inom räckhåll.

Lyckan var dock kortvarig då femman Lavec hade andra planer för moving day. Efter en nollning av Storsjöbygden i lördagens andra match tog de över fjärde plats, 16 vp efter Skalman som fick fart i lördagens andra match. Men … dubbla poäng stod återigen på spel i kvällens match mellan Lavec och Skalman, och då Lavec leder med 14-6 är differensen vid nattvilan endast 8 vp.

Före dessa lag tuffar Harplinge och Norrort på, och visar att inga andra lag göre sig besvär i kampen om guldet. Fredagens differens på 4 vp till trean Skalman har blivit till 16 vp då båda lagen tog drygt 40 vp i lördagens tre matcher. Moving day fungerar även i täten för att skapa tillräckligt avstånd bakom sig för att istället kunna fokusera på guldet.

Schemaläggningen har fungerat utmärkt. De tre halvlekarna på söndagen kommer att visa följande matcher på BBO:

10:1 … Harplinge - Norrort
11:1 … Smile - Norrort
11:2 … Skalman - Harplinge

Tabell, Elitserien

1. Harplinge BK
Eriksson, Rimstedt x3, Michielsen-Cullin, Dwyer
2. Norrorts Bridge
Lagerman-Gustawsson, Bergdahl-Andersson, Wademark-Selberg
3. Uppsalabridgen, Skalman
Ahlesved-Warne, Petersson-Grönkvist-Grönkvist

Tabell, Superettan

1. BK S:t Erik, Ebenius Crew
Bilde-Hult, Bremark, Nyström, Wrang, Palma
2. Uppsalabridgen, Trifolium
Kvick-Karlsson, Malmström-Säfsten, Eriksson-Ivarsson
3. BK S:t Erik, Bahaj
Lindblom, Hallberg, Palmgren, Altmäe, Andersson