Läget i Allsvenskan inför den sista omgången

Det går relativt bra för samtliga ABB-lag i de Allsvenska serierna, samtliga ligger på övre halvan i sina respektive tabeller.

I division 2 har lag Tomas (Bengt Nilsson, Christer Åström, Håkan Lindbäck och Lennart Ekholm) avancerat från sjätte och sista plats till tredje plats genom två raka segrar, båda med ungefär 15 - 5. Senast vann man mot topplaget Örebridgen Johan och i sista omgången möter man seriefyran vilket indikerar att det kommer att bli en jämn match. Chansen till en andraplacering finns, men sannolikt blir det för svårt att ta sig förbi Örebridgen och klarar man att behålla tredjeplatsen har man gjort det bra i en tuff division 2 serie.

I division 3A har lag Hans (Christer Stenberg, Hans Eklund, Peter Forsberg, Rolf Forsberg och Stefan Andersson) spelat fyra oavgjorda matcher och ligger just nu tvåa. En ospelad match kommer dock troligen att göra att de tappar en placering till tredje plats när denna spelats. Laget får en tuff avslutningsmatch då de möter serieledarna i sista omgången. Laget kan fortfarande vinna serien, men då krävs en storseger i sista matchen så placering två till fyra känns realistiskt.

I division3J ligger lag Lars-Erik (Elisabeth Stanley, Hernando Slottsdahl, John-Erik Hörnfeldt, Zenon Grajek och Åsa Andersson) även de på tredje plats efter tre segrar och en förlust. Denna serie omfattar dock åtta lag mot sex lag som är med i de andra serierna som ABB lagen spelar i, så mycket bra av laget. Tyvärr förlorade man senaste matchen mot serieledarna Hovmanstorp och ligger därför åtta poäng efter dem i tabellen. Då lag Hans har en, på papperet, betydligt lättare match i sista omgången än serieledarna, då de möter det distanserade jumbolaget, finns dock fortfarande chansen till serieseger. Trolig slutplacering ser ut att ligga mellan första och fjärde plats.