Höstserien 3 spelas på måndag 14/9

Vi har uppmanat de åtta främsta från förra tävlingen att byta så att den i paret som brukar bli inbjuden av den andre nu på måndag blir den som bjuder in istället. Skälet är att startlistan sorteras på bokstavsordning så samma par alltid blir par nummer ett, två, tre osv. Skulle exakt samma par anmäla sig till två tävlingar i rad och ingen annan tillkommer så kommer man att möta exakt samma par som på tävlingen före och i samma rond dessutom. Fick man blindrond i rond 5 får man blindrond igen i rond 5.

För att få lite blandning i vilka man möter och att de gånger man möter ett par man mötte på förra tävlingen så blir det inte nödvändigtvis i samma rond behöver startlistan sorteras om. Enda sättet att göra detta är att byta inbjudare då listan sorteras på denne.

Enkelt exempel har man ett nick som är ”Aake” så blir man sannolikt alltid par nr 1, men om partnern har nicket ”Ööstlund” och denne bjuder in nästa gång blir man sannolikt paret med högst parnummer. Genom att ca hälften byter inbjudare får vi därmed en blandning som gör att spelordningar och vilka man möter byts från tävling till tävling.

Skulle det vara så att endast en i paret löst in BB$ och brukar betala för den andre så går det givetvis att behålla inbjudare även om man kommit på plats ett till åtta, men vi hoppas att de flesta kan byta så vi inte möter samma par i alla tävlingar.