Vi-i-fyran har startat

ÖMBF:s lagtävling Vi-i-fyran hade sin första centraldag lördag 23 oktober. De 18 lagen (nytt deltagarrekord) är uppdelade på fyra heat: Motala, Linköping, Kolmården och Norrköping. Här finns länk till tabellerna.

Med öppna kort är det statistiskt sett någon sida som har slam i korten på 13% av slumpade bridgebrickor. Bland de 36 givarna första dagen var den siffran fördubblad med teoretisk slam på 25% (!!!) av brickorna. Visserligen måste det sägas att flertalet av dem var emot oddsen både att bjuda och att spela hem, men det indikerar att det var gott om spännande brickor.

På bricka 20 plockade Nord upp följande kort: AKQ975432, 2, AK2, -. Hur ofta får man en så fin 9-kortsfärg Smile ? En självklar öppning med 2 för dem som har det som ”enda krav”. Flertalet frågade sedan partnern efter ess, men fick då ett negativt svar. Hälften av Nordspelarna tänkte dock optimistiskt att partnern borde kunna bidra med ett ynka stick och la kontraktet i 6. Det lönade sig denna gång då Syd hade både Q och J.

Stämningen under första samlingen var god och vi ser alla fram emot nästa centraldag som är lördag 4 december. Vi-i-fyran är även kval till Allsvenskans division 3. Hur många platser som kommer att finnas i div 3 till nästa år förväntas klarna under november månad.