Distriktets tävlingar och aktiviteter verksamhetsåret 2023/2024

Innevarande verksamhetsår närmar sig sitt slut och den 1 september 2023 startar det nya: 2023/2024. Nedan följer en kort information om vad som händer under det nya verksamhetsåret.

Distriktets tävlings- och aktivitetsprogram

Östra Mellansvenska BF:s (ÖMBF) tävlings- och aktivitetsprogram finns sedan en tid tillbaka publicerat på hemsidan. Planerade tävlingar, t.ex. DM-finaler och Vi i fyran, går att hitta, dels under fliken Tävlingsprogram, dels i ÖMBF:s kalender. I tillägg finns även länkar till de olika aktiviteterna på distriktets frontsida.

När ni i klubbarna lägger era respektive tävlingsprogram för 2023/2024 är det viktigt att ni tar del av vad som händer på distriktsnivå, för att på så sätt undvika onödiga kollisioner.

Våra lagserier i distriktet

Så snart höstsäsongen är igång gäller det för klubbarna att jobba för att anordna kvalheat i DM Lag och i Vi i fyran. Kom ihåg att det går att samordna arrangemang mellan flera klubbar, för den händelse man inte får ihop ett heat inom den egna klubben.

Anmälan av kvalheat i dessa båda serier ska göras senast den 8 september 2023. För mera info, klicka på respektive series länk ovan.

Våra pardiscipliner i DM

En nyhet för säsongen är att också DM Par Dam kommer att genomföras i två steg: först klubbkval och därefter en final, där alla möter alla - samma typ av upplägg som sedan länge används i Par Mixed, Par Open och Par Veteran. Däremot kommer klassen Par Hcp 30+ även denna säsong att spelas som simultanfinal.

Anmälan av kvalheat ska göras senast den 13 oktober 2023 för Par Dam, Par Mixed, Par Open och Par Veteran. För Par Hcp 30+ är motsvarande datum den 29 januari 2024. För mera info, klicka på respektive disciplins länk ovan.

Distriktets årsmöte

ÖMBF:s årsmöte äger rum lördagen den 14 oktober och kommer att arrangeras digitalt. Vi hoppas att detta ska bidra till ökad representation från alla distriktets medlemsklubbar, när resor och tidsåtgång i samband med mötet inte längre är en faktor.

Träffas live hoppas vi att vi istället får möjlighet till i samband med våra utbildningar och tävlingar.

Våra utbildningar

De utbildningstillfällen som äger rum under hösten 2023 är Tävlingsledare, Steg 1, Tävlingsledare, Steg 2 samt Ruter, grundkurs, medan vi under våren 2024 planerar för en påbyggnadskurs i Ruter och att hålla ett seminarium om rekrytering.

Datum och digitalt anmälningsformulär för dessa utbildningar/seminarier finner du på frontsidan under Länkar till ÖMBF:s utbildningar 2023/2024.