Viktigt meddelande till våra medlemmar

Bästa bridgevänner!
I fjol vid denna tid hade jag med flera skålat in det nya bridgeåret och satt upp nya mål för spelandet.
Sedan kom Coronan och ändrade allt. Mellan Mars och Augusti var klubben nedstängd och det var endast spel på BBO.
Vi startade upp spelet i början av Augusti men tvingades stänga i November. Nu är det BBO som gäller igen.

År 2021 ser ut att bli ett ljusare år med tanke på att vaccineringen har börjat. Vår förhoppning är att vi kan börja spela livebridge i April/Maj. Trots det så blir det nog ingen återgång till det som var före Coronan innan Augusti. Det är då realistiskt att tro att smitan är under kontroll
och att vi kan i större omfattning återvända till vår spellokal. Vår spellokal som är stor nog att rymma dryga 40 par vid behov. Det finns utrymme både för spel och fika/samvaro både på dagtid och kvällar. En lokal som ligger centralt och är lätt att ta sig till och från. En lokal med parkeringsplatser. En lokal som vi inte behöver dela med annan verksamhet och därmed låta
borden stå framme även då vi inte spelar. Jag vågar påstå att vi har en av Sveriges finaste spellokaler.

Om år 2021 ser ljust ut ser det inte ljust ut för vår lokal. Även om vi inte använder lokalen till spel måste vi betala hyran varje månad. En lokal med den kapaciteten kostar därefter. De intäkter som vi har i Örebridgen är medlemsavgifter men framför allt spelavgifter.
Örebridgen har ända sedan mars gått med stora förluster. Vi har nu kommet till en punkt där det måste sluta.
Då vi inte nu kan spela livebridge har vi istället BBO bridge. Spelavgifterna från detta är de intäkter som klubben får in. Om inte något radikalt sker och det genast måste klubblokalen sägas upp innan sista Mars. Det innebär att vi kommer att leta reda på en betydligt mindre och billigare lokal. Denna lokal kommer med säkerhet inte att ligga lika centralt och vara lika fin.
Vi uppmanar därför alla medlemmar att spela på Örebridgens tävlingar. Har ni synpunkter på typ/tid på tävling så återkom till oss i styrelsen så vi kan göra de förbättringar som behövs.

Det har även kommit in förslag från medlemmar att skänka pengar till klubben. Vi har tidigare hoppats att detta inte ska behövas.
Tyvärr är vi nu där. Om man vill så är vi tacksamma för bidrag.
Vi vädjar därför att varje medlem ger ett valfritt bidrag som sätts in på bankgiro 5390- 7002. Märkes gåva.

Syftet med detta bidrag är att stärka likviditeten tills vi får i gång vår verksamhet och kan klara av våra kostnader.
Resultatet för det andra kvartalet 1/10 – 31/12 är en förlust med 67.000 kronor, ackumulerat för första halvåret (1/7-31/12) uppgår förlusten till 140.000 kronor.

Förhandlingar pågår med ÖBO om sänkt lokalhyra.

Helst vill vi inte behöva be våra medlemmar om bidrag. Det bästa är om spelandet ökar och att vi får in det som behövs via spelavgifter.

Vi har BBO spel Måndag kväll kl. 18.30, Onsdag kväll kl 1830.
Vi kommer att spela fredagar kl. 10.00 med start 22/1.

Med vänlig hälsning

Pasi Kallio/Örebridgen