Ukrainainsamlingen avslutad

Under vecka 11 (14-20 mars) hade Ängelholms Bridgesällskap en insamling till Ukraina. Insamlingen är nu avslutad.

Insamlingen som Ängelholms Bridgesällskap ordnade under vecka 11 blev en framgång.

Klubbens spelare och kursdeltagare samlade in 7700 kronor, vilket klubben dubblade, så tillsammans skänker vi 15400 kronor till FN:s flyktingorgan UNHCR för hjälp till Ukraina.

Dessutom så dubblar Akelius Foundation alla donationer som kommer in till UNHCR under mars - så totalt har vi bidragit med att 30800 kronor kommer Ukraina till nytta.

Utöver det så deltog Ängelholms BS även i simultantävlingen som Svenska Bridgeförbundet anordnade den 14 mars, där Bridgeförbundet skänkte alla intäkter från tävlingen till Röda Korset och deras arbete i Ukraina.
Deltagandet i simultantävlingen slog rekord med 51 deltagande klubbar och 719 deltagande par! Detta resulterade i intäkter på 14380 kronor.

21 andra bridgeklubbar valde att ha insamlingar som gick via Svenska Bridgeförbundet till Röda Korset, vilket totalt drog in strax över 50000 kronor.
Flera andra klubbar har, liksom Ängelholms BS, drivit egna insamlingar som de själva har skickat vidare till olika organisationer.

Som en sammanfattning kan vi i alla fall konstatera att svenska bridgespelare har bidragit med över 100000 kronor till Ukraina!