Vårens Riksläger 2024

29 förväntansfulla juniorer samlades vid lunchtid torsdagen den 9 maj på Backamo lägerplats i Ljungskile, Bohuslän. Tre dagar senare avslutades lägret som var arrangerat av SBF:s Juniorkommitté (JK) under ledning av Stina Lysebring och själva tävlingsarrangemangen supportades av närliggande klubbar som också var mycket behjälpliga med transporthjälp då Backamo inte var i närheten av busstationen dit de flesta anlände.

Allmänt

Som vanligt när det är Riksläger är det stoj, stim, skratt och allmänna upptåg med väldigt lite sömn för många. Deltagarna hade ett späckat program med en lagtävling, tre partävlingar och en individuell tävling. Lägret avslutades med Crazy Pairs och Speedy Gonzales där man lugnt kan säga att ljudnivån i lokalen inte var låg.

Det som var lite annorlunda denna gång var att vi hade nästan två bord som aldrig hade spelat bridge för ut. De kastades på torsdagen in i MiniBridgens värld och spelade det för att komma igång. På fredag fm fortsatte de och efter lunch tog de steget in för att spela i tävlingarna med de andra och bjuda som vanligt. De fick dock litet hjälp på vägen ibland, då allt inte var helt självklart av förklarliga skäl.

Det var dock inte bara bridge som det tävlades i. Deltagarna han med att göra såväl en trekamp (lagtävling) i stafettformat och spela brännboll. På lördagen var vädret tom så pass bra att några trotsade det iskalla vattnet och tog sig ett vår dopp.

Prisutdelning


Alla tävlingar räknades samman och vann totalt med bäst sammanlagda procent hade Joline Matsson från Örebridgen. Det betydde att Joline var den som var först ut att välja från det digra prisbordet där ett extra tack ska riktas till Svenska Bridgeförlaget som sponsrat med delar av det. Alla juniorer fick två priser var.

Stella Sjöqvist, BK S:t Erik, och Leah Erikson, BK Centrum, placerade sig också högt upp i totalen och fick tidigt välja pris. De planerar nog förkovra sig ytterligare då valet föll på två klassiska bridgeböcker.

Resultat

9 maj Partävling
9 maj Induviduell tävling
10 maj Partävling
10 maj Lagtävling
11 maj Partävling
11 maj Crazy Pairs
11 maj Speedy Gonzales

Övrigt

Se även forumtråd där giv och rapport skrivits av Peter Ventura, du finner den här.

Avslutningsvis

JK laddar om och tar sikte mot Bridgefestivalen och juniorboendet. Efter det är det dags för Riksläger igen. Det kommer bli en favorit i repris då lägret kommer vara under allhelgonahelgen och i Sandviken (precis som ifjol). Datumet kan noteras redan nu, 31 oktober – 3 november. Anmälan här

Blandade bilder från lägret