Äntligen dags för VM i Chennai

Följ vår väg genom VM via Running scores på den officiella VM-sidan och förhoppningsvis en och annan match på BBO. På vår VM-sida kommer dagliga lägesrapporter, allmänt, från lagen och lite BBO-brickor och annat skoj från Micke Melander som bevakar från hemmaplan.
Officiella VM-sidan | Vår VM-sida | BBO

Söndag, 27 september, inleds spelet i VM i Chennai, Indien. Sverige representerar med lag i två klasser, seniorer och öppen klass.

Det kommer att bli ett historiskt VM och förhoppningsvis det ”renaste” i modern tid.
Tre lag i öppen klass har blivit klara för spel under de senaste tre veckorna, detta pga ett flertal fall av fuskanklagelser på spelare från Israel, Monaco och Tyskland, land som tagit åtskilliga medaljer och internationella titlar med dessa spelare i startsexan. Länderna har efter anklagelserna själva valt att avstå sina platser.

Sverige, Danmark och Frankrike ersätter och trots väldigt dåliga förutsättningar för uppladdning hoppas vi på att lagen kan ha en bra chans till goda placeringar.

Seniorklassen

Sveriges seniorlag kvalificerade sig genom en silvermedalj vid EM i Opatija 2014.

Laget består av:
Sven-Åke Bjerregård - Anders Morath
PG Eliasson - Johnny Östberg
Björn Wenneberg - Göran Selldén
Kapten: Tommy Gullberg
Coach: Carina Wademark

Samtliga deltagande nationer kan ni se via denna sida
Kaptenens inför VM kommer senare.

Öppen klass

Här fick vi, med tre veckor kvar innan spel, en återbudsplats då Israel drog sig ur p g a fuskanklagelser mot två av de spelare som spelade i laget när de kvalificerade sig genom att vinna EM i Opatija 2014. Sverige låg närmast i tur i tabellen och erbjöds platsen.

Laget består av:
Fredrik Nyström - Johan Uppmark
Tommy Bergdahl - Niklas warne
Frederic Wrang - Johan Sylvan
Kapten: Jan Lagerman

Samtliga deltagande nationer kan ni se via denna sida

Kaptenen inför VM

Snart startar VM i Chennai och trots den korta och något struliga uppladdningen kan vi ha skäl att hoppas på något bra.
Det känns som om laget kan göra bra ifrån oss och en rimlig målsättning är naturligtvis att ta sig vidare till minst kvartsfinal.
På pappret har vi två erfarna och ett oerfaret (i landslagssammanhang) par, men som jag ser det är alla tre väldigt trygga i sitt spel.
Vad Fredrik och Johan kan vet vi alla. Freddan och Joppe hade ett riktigt bra EM, speciellt andra veckan, och kan de finna det spelet vore det naturligtvis guld värt. Tommy och Niklas är jag övertygad om kommer att överraska många därnere.
Om motståndet är det svårt att sia, men det kommer inte att bli en enkel resa till kvartsfinal, om vi lyckas ta oss dit.
Redan första dagen blir det, om programmet på min dator stämmer, hårt med både England och USA1.
I övrigt finns det alltid risk för underskattning i sådana här turneringar, men övriga lag som många härhemma kommer att kräva att vi slår, är säkerligen bättre än vad många tror. Räkna inte med några promenadsegrar för de finns inte.
Håll tummarna, på söndag drar det igång. Jordanien i första matchen på morgonkvisten hemma i Sverige.

Officiella VM-sidan | Vår VM-sida | Sändningstider BBO | Här kan man titta