Micke rapporterar 8 - Kval utan betydelse

God morgon Sverige,

Idag, måndag, startar KO-spelet vid VM Mixed lag i Sanya, Kina. Båda de svenska lagen som är med Platinum Cem och Brink genomförde kvalet och semifinalen mycket väl. Brink som ledde efter första dagen, tappade lite under söndagen för att sedan återigen pulverisera sitt motstånd och vann kvalet med 171.04 VP, närmast följande blev Salvo som innehåller idel världsstjärnor som Zia Mahmoood, Sabine Auken och Marion Michielsen. Salvo skrapade ihop 160.17 VP. För vår kvartett svenskar i Platinum Cem blev slutresultatet till sist en åttonde plats och 151.17.

Märkligt nog, kan jag tycka, är det ingen som har reagerat speciellt starkt över formatet WBF beslutat sig för att använda i denna tävling. Man har lyckats skapa en mix av hur många WBF mästarpoäng laget samlat på sig och lagets slutplacering i semifinalerna för att sedan ta det hopkoket och få till en startlista, från denna lista har man sedan skapat den ”bracket” som gäller.

OK så långt för någon form av seedning måste ju göras, men när det visar sig att lag Nunes hade 2741,5 MP och tvåan i MP listan hade 2341 MP måste man börja fundera då vikten för placeringen i semifinalen för seger bara var 320 p, tvåan fick 310 p osv. Det betydde att Brink som vann och hade 1766.3 MP slutligen fick en poäng om 2086,3 poäng när allt var seedat och klart. De kunde med andra ord aldrig bli etta och sedan få det på papperet enklaste motståndet på vägen mot finalen.

Men men, ska man vinna måste man ju slå alla… Fast nog är det så att man borde ha skruvat lite mer på ratten för hur stor vikt kvalresultatet skulle ha, kan jag tycka. Istället för att multiplicera placeringen med 10 borde man nog snarare ha haft 50 eller kanske tom 100. Då hade ju kvalspelet haft en mycket större betydelse.

Denna soppa över vem som spelar var har i alla fall föranlett att Brink nu möter kinesiska Lucky Seven som slutade 27:a i kvalet. Samtidigt som Platinum Cem får möta ett annat kinesiskt lag Yunnan som absurt nog slutade sjua i kvalspelet.

Vad gäller brickor och halvlekar spelas det nu som följer:

Round of 32 2 x 14 brickor,
Round of 16 2 x 14 brickor,
Kvartsfinal 2 x 14 brickor,
Semifinal 3 x 14 brickor och
Final 4 x 14 brickor

Samarbetspartners

 

Ricoh
casino
Norrsken
ReseSkaparna
Grand Tours