Micke rapporterar 3 - Världsmästerskapen öppnade

På fredagkvällen invigdes de 14:e Öppna Världsmästerskapen i Sanya, Kina. Invigningen kan sammanfattas med dryga tiotalet tal, utdelning av några utmärkelser till viktiga kineser för bridgens utveckling och underhållning i form av dans och musik. Det hela rundades sedan av med en stående buffé för den som kände att det behövdes något att äta.

I övrigt bör man lägga märke till att det är första gången på många år ser vi en riktigt stor sponsor i bridgesammanhang, det rör sig om Red Bull, företaget som producerar drycker och kanske mest är kända för sin energidryck. Red Bull har tidigare profilerat sig inom racingvärlden och dykning från klippor men säger nu själva att de ”vet” att ”sponsring av bridge kommer att ge dem en bra pay-back” de har till och med tagit fram en slogan för sin bridgesponsring ”Give power to the mind”.

Det är också därför tävlingarna går under namnet ”14th Red Bull World Bridge Series”, bifogar några bilder för att visa hur de aktivt marknadsför sig under tävlingarna samt lite blandat från invigningen.

En dryg timme återstår i skrivande stund till tävlingarna börjar med Öppna VM Mixed lag och det verkar som de fått fart på tekniken i huset i varje fall, hur de kommer att klara av att även rapportera ut till världen kan vi spänt vänta på att se…

/Micke

Samarbetspartners

 

Ricoh
casino
Norrsken
ReseSkaparna
Grand Tours