Micke rapporterar 2 - Information om Sanya

Sanya kallades från början ”San Ya”, staden har en lång historia som sträcker sig cirka 2000 år bakåt i tiden. Staden ligger på ön Hainans södra spets och har ungefär 700 000 innevånare. Hainan som är en väldigt stor ö hör hemma mitt i kinesiska havet och ligger på en lattitud av 18 grader nord, vilket gör att den kan placeras ungefär som Cancun eller Hawaii.

Klimatet i Sanya är tropiskt och medeltemperaturen ligger på kring 25 grader, solen lyser normalt sett över 300 dagar per år men sen kommer ju självklart de tropiska regnperioderna… Klimatet gör att Sanya är ett i det närmaste perfekt turistmål då det aldrig blir riktigt kallt och inte heller riktigt varmt (fast allt är ju relativt beroende på tycke och smak).

Sanya har blivit ett utpräglat turistmål och har allt från regnskogstrekking till mer religösa utflykter eller bara lata dagar på stranden. Att staden kan ta emot nära 20 000 000 turister på ett år talar sitt tydliga språk, man har 242 hotel, 45 505 gästrum eller 76 882 bäddar att tillgå. Staden har hela 12 hotel som har fem stjärnor eller fler på sin fasad.

Kineserna på Hainans turistbyrå marknadsför sig själva med ”Top in Asia, Famous in the World” och jag måste säga att från att ha varit ett ställe som jag aldrig hört talas om har en ny värld öppnat sig. Förvånansvärt bra och väldigt hög standard. Att det skulle finnas lokaliserat i byråkratiska Kina kunde man inte förvänta sig.

Samarbetspartners

 

Ricoh
casino
Norrsken
ReseSkaparna
Grand Tours