Micke rapporterar 0 - Snart drar Öppna VM igång i kinesiska Sanya

Med lite drygt en vecka till Öppna VM som i år äger rum i Sanya, Kina, är det dags att börja värma upp med lite VM-bridge och varför inte dra oss till minnes vad som hände i OS-finalen 2012 där Sverige till sist stod som vinnare mot Polen.

World Mind Sport Games
Lille,
September 2012
ED875
107
D2
kn654
109
EKD854
65
D82
Kkn6432
6
K108743
kn932
Ekn9
EK10973
Nord
Öst
Syd
Väst
7X =
Öst giv
Ö-V i zonen
Väst
Nord
Öst
Syd
Bertheau
Narkiewicz
Cullin
Buras
2 1
4 2
4 3
5
Pass
Pass
6 4
6
Pass
Pass
7 5
Dbl
Pass
Pass
Pass
1Askeröd, 6-k hjärter 10-14
2Ruter och Spader
3Slutbud!
4Offrar sig!
5Offrar sig igen!

Peter Bertheau funderade för fullt hur han skulle bära sig åt för att få behålla ett slutbud i hjärter och inledde med att nöja sig med utgång trots att han visste att de högst sannolikt gjorde slam. Samtidigt visste han naturligtvis också att polackerna hade en väldigt billig offring som kanske vid riktigt elak sits tom kunde gå hem.

När Nord slaminviterade, offrade sig Bertheau då Syd inte nappade, Nord bjöd slammen i alla fall men ingen av Polackerna fann att bjuda sju när Peter återigen offrade sig! Kontraktet var obetbart när Nord hade klöverfärgen och spelföringen bedrevs av Öst.

På det andra bordet hade Zmudzinski och Balicki kraschat i budgivningen då den ene trodde att det var en Exclusion Blackwoood som bjöds samtidigt som den andre trodde på splinter. Detta föranledde att man försäkrade sig om intäkt genom att dubbla Ahlesved-Pettersson i 6 spader som bara gick en bet.

Detta var 20 IMP till Sverige och en av de bidragande orsakerna till att Sverige vann World Mind Sport Games i Lille mot Polen 2012. Nu spänner vi fast säkerhetsbältet och hoppas på nya svenska framgångar i Sanya!

Jag (Micke Melander) kommer vara på plats i Sanya och förhoppningsvis kunna leverera bilder, videosnuttar, intervjuer, artiklar, givar och lite annat smått och gott. Har du synpunkter eller kommentarer så maila gärna på mme@svenskbridge.se.

Mer information om VM i Sanya finner du via: http://worldbridge.org/2014-world-bridge-series.aspx.

Om någon dag kommer deras microsajt upp som kommer bevaka tävlingarna den återfinns då på http://www.worldbridge.org/repository/tourn/sanya.14/microsite/results.htm.

Samarbetspartners

 

Ricoh
casino
ReseSkaparna
Norrsken
Grand Tours