2020 års DM par

Då vårens DM-final för par inte kunde genomföras så gör distriktet ett nytt försök under november. Tävlingen gäller endast 2020 års distriktsmästerskap och är inte kval till 2021 års SM-tävling. Kval till SM sker till våren i samband med 2021 års DM par.

Distriktets styrelse beslöt vid sitt möte 26 september att pröva en annan typ av kval än simultankval till denna DM-final. Styrelsens ambition är inte att byta kvalmetod till kommande DM, men gör ett undantag för denna tävling.

Samtliga klubbar som har spel under vecka 45 (2 november till 5 november) kommer att erbjudas att delta med en tävling som kval till DM par, därefter fördelas finalplatserna proportionellt mellan de olika tävlingarna utifrån antalet deltagande par. Vilka klubbar som arrangerar kval meddelas i en separat nyhet på distriktets hemsida.

Finalen spelas i Grästorp lördag 21 november med spelstart kl 10:00. Tävlingen sponsras av Åse Viste Sparbank.

Distriktet kommer inte ta upp någon kvalavgift utan den enda avgift som betalas är bordsavgift i finalen. Detta beror på att ingen avgift ska betalas till SBF, eftersom tävlingen inte är kval till SM.