Ping Huang, ny ledamot i Upplands bridgeförbund

I samband med årsstämman i UBF september 2019 valdes Ping Huang från Uppsalabridgen in i styrelsen. Välkommen Ping!

Ping tycker att det mest tilltalande i bridge är att det ett rättvist spel. Man tävlar mot de som har samma förutsättningar. Hon startade i Rolf Westmans bridgekurs för 10 år sedan, och har under några år suttit som ordförande i Uppsalabridgen.

Ping har för många bra partner för att kunna peka ut enstaka favoriter, men gillar dem som visar tolerans, och har förståelse för hennes eventuella misstag bäst. Hon gillar partner som skapar spelglädje oavsett resultat!

Styrkor i bridge är snarare spelföring än försvarsspel. En stor styrka i livet är att hon är att bra på att lämna det förflutna bakom sig och blicka framåt.

Ping har en kinesisk bakgrund och äter nästan allt som serveras på ett bord! Om både ris och potatis serveras på bordet väljer hon ris. Hennes genetiska förutsättning för alkoholkonsumtion är minst sagt blygsam, men hon är kräsen när kommer till te.

När Ping inte har uppdrag som tävlingsledare eller spelar bridge själv så hittar man henne på Uppsala universitet, institutionen för kemi där hon arbetar som forskare, är utbildad kemist. Solenergi är hennes passion!

När det finns tid över från jobb och bridge så uppskattar Ping kultur! Se på filmer, teater, konsert eller opera, eller läser en deckare. Och då och då hinner hon med att lösa sudoku-pussel.

I UBF:s styrelse kommer Ping att ingå i tävlingskommittén, och bidra med sina erfarenheter både som klubbfunktionär, spelare och tävlingsledare!

Återigen - välkommen Ping!