Efter Onlinefestivalen

Lite information om de priser som kommer att delas ut för placeringar i Onlinefestivalen.

Vi får beklaga att vi ännu inte publicerat exakta prislistor efter Onlinefestivalen, men det var mer komplicerat att få in alla startavgifter än vad vi trodde. I skrivande stund återstår en (1) à 50 kronor att ”driva in”.

Ambitionen är att publicera priser och kommunicera med vinnarna under nästa vecka.

Med hänsyn till att vi försiktigtvis räknat med 50 par i varje tävling blir det mer (högre och fler) priser än tidigare kommunicerat.

Priser i morgonbronsen baseras på hcp-resultaten och i övriga tävlingar på scratchlistan.

Tack för tålamodet!


Naturligtvis är avsikten att detta ska vara en engångsföreteelse, åtminstone om man ser på tajmingen juli. Målet är ju att vi träffas igen i Örebro i juli 2021!

Men samtidigt måste vi vara öppna för att så länge pandemin pågår får vi vara beredda på att bedriva en del av vår spelverksamhet online, och då är det viktigt att vi också lär av våra erfarenheter.

Onlinefestivalens vinnare

Här är några data och personliga betraktelser från veckan.

Starter: 656 par / 1 312 starter. Deltagarantalet var oerhört jämnt mellan de olika tävlingarna inom de respektive segmenten. Bronstävlingarna samlade 69, 69 och 67 par medan
Kvälls-silvertävlingarna hade startfält om 106 (mixed), 122 och 122 par.
Lördagens tävling med guldstänk samlade 60 par.

Lite besvikande var att ”max ruter” bara såg 13 par och ”max klöver” bara 8. Eftersom en fara är att spelare som gått kurs inte hittar till en klubb utan ”glömmer spelet” kan det vara viktigt att vi försöker mobilisera gruppen mindre rutinerade och erbjuda tävlingar online – för att klubbarna senare ska kunna erbjuda liknande tävlingar på ”hemmaplan”.

Än mer ledsamt var antalet juniorer från Sverige. 20 par ställde upp varav 4 (!) från Sverige. Hela 7 danska par (tack Danmark!) och deltagare från Polen, Tyskland, Nederländerna, Frankrike, England Skottland och Irland kompletterade. Noteras bör att hela tävlingen vanns, tämligen överlägset, av ett U16-par från Polen som vi nog får höra mer av i framtiden. Men vi har uppenbarligen en uppförsbacke att mobilisera svenska juniorer. Ska man se något positivt är det att två av de svenska paren är riktigt unga.

Priser: I veckan kommer vi att räkna ut priserna. Det blev fler par än vi ”budgeterat” för och det kommer att synas i priserna. Tack på förhand för tålamodet att det kan ta lite tid!

Lärdomar: 903 swish och ett 30-tal bankgirobetalningar skulle matchas mot anmälda ”nicks” på BBO, och det var inte lätt. Dessa rutiner måste göras smidigare om någon liknande tävling ska arrangeras i framtiden. Dessvärre hörsammade inte flera spelare instruktionerna att sätta in för- och efternamn och MID i sin BBO-profil (tack ni som gjorde det!) vilket gjorde arbetet svårare.

Även på TL-fronten kunde lärdomar dras, något TK kommer att analysera.

Vidare: Ska vi ordna några fler liknande (dock troligen mindre omfattande) arrangemang? Hur bör de ser ut? Inkom gärna med förslag genom att antingen skriva i forumtråden eller maila mlo@svenskbridge.se.

För Festivalkommittén
Martin Löfgren