Arrangörer av partävlingar på BBO

Här är lite information om partävlingar man som SBF-medlem kan spela runt om i landet.

Flera klubbar och distrikt runt om i Sverige ordnar partävlingar på nätet. Några arrangörer önskar främst lokalt deltagande inom sitt distrikt, andra ser gärna besök från hela landet.

Syftet med tävlingarna är att dels kunna erbjuda fler tillfällen till spel när de flesta klubbar är stängda, dels kunna samla in lite medel till klubben (ibland flera klubbar som samarbetar) eller distriktet för att täcka de fasta kostnader som måste betalas oavsett om klubben har aktivitet i sina lokaler eller inte.

Det är ju förstås naturligt att du som spelare i första hand stöttar din lokala klubb genom att delta i dennes ordnade tävling.

Men har du ingen lokal arrangör av partävlingar? Är det en dag då din lokala arrangör inte ordnar någon tävling? Tycker du helt enkelt att det skulle vara kul att möta bridgespelare från andra distrikt? Då är det kanske en idé att studera bifogade lista Öppna klubbtävlingar

För att kunna delta i partävlingarna behöver man först ta kontakt med den lokala arrangören för att tas upp på den lista som definierar vem som kan anmäla sig till tävlingarna. Detta kallas för en föranmälan.

Vad arrangören behöver av dig i föranmälan är: ditt för- och efternamn, MID-nummer i SBF och ditt användarnamn på BBO (”nick”), samt kontaktuppgifter.

Det är viktigt att påpeka att för att delta i en partävling måste man betala en startavgift när man anmäler sig själv och partnern på BBO. Denna startavgift erläggs i form av ”BBO-dollar” (BB$) som man måste köpa i förväg på BBO-sajten. 1 BB$ = 1 amerikansk dollar, drygt 9 svenska kronor.

Viktigt: köp alltid BB$ från BBO:s hemsida via en webläsare, aldrig via deras shop som man kommer om man i stället går via BBO:s app (då blir det väsentligt dyrare!

I tillägg tar de flesta arrangörer också ut en egen startavgift, som normalt erläggs via Swish.

Den kontaktperson som står i tabellen kan svara på dina frågor!

Lycka till!