TL-kurs i Belfast

Sverige har för närvarande tio tävlingsledare på en nivå som kallas Steg 3 Elit. Dessa är de mest välutbildade och erfarna tävlingsledarna i Sverige och de dömer SM-finaler, Allsvenskans elitserie, Superettan, Chairman’s Cup, slutspelet i Svenska Cupen och andra tävlingar av hög klass. Svenska Bridgeförbundets målsättning är att Elit-tävlingsledarna ska utbildas för att uppfylla kraven för internationell TL-licens. Därför deltar de i de utbildningar som ges av European Bridge League (EBL).

EBL ger internationella TL-utbildningar i februari varje år. Vart tredje år är det utbildningar med licensprov och under mellanåren är det workshops med träning och provtagning. Den 6-9 februari gick en EBL Workshop i Belfast, Nordirland. Björn Andersson, Örebro, Tommy Andersson, Uppsala, Jan Eric Larsson, Lund och Pierre Winberg, Bollnäs var de svenska Elit-TL som deltog.

Lista Elit TL

Utbildningarna är upplagda på samma sätt som Svenska Bridgeförbundets utbildningar av TL Steg 3 i Örebro i januari varje år, med föredrag, många simuleringsövningar, och teoriprov, fast på en betydligt högre nivå. Om två år, 2022, kommer nästa chans få en EBL-licens.

Vi gratulerar Tommy Andersson som knep tredjeplatsen totalt bland ett femtiotal deltagare.