Svenska Cupen omg 5 lottad

Lottningen av omgång 5 har gjorts så fort som det varit möjligt att genomföra den för att ge er maximal speltid då vi har ett komprimerat spelschema, jämfört med ett år utan pandemi. Enligt regelverket är spelperioden 4 -20 september för omgång 5. Vad gäller deadline för inbjudningar gäller dock vad som står i tävlingsbestämmelserna. Vi är nu nere i 128 lag med rak eliminering.

Vi vill vidare påminna om det meddelande som skickades ut den 17 juli. Det innebär i korthet att det är tillåtet att spela matcher i Svenska Cupen på BBO även i omgångarna 4-6.

I tävlingsbestämmelserna samt i de tidigare mail som skickats ut till lagkaptenerna, finner ni allt som har med tävlingen att göra. Länk till tävlingsbestämmelserna finner ni här. Lottningen för omgång 5 finner ni här.

Då det inkommer många frågor kring lottningen, och varför ett lag måste möta ett lag som är mycket längre ifrån ens närmaste motståndare, ska man vara medveten om att det är många pusselbitar som ska läggas samman för att ett komplett spelschema ska kunna lottas fram. Ett av de knivigaste problemen är när två lag ska mötas på en ort där det bara finns två lag kvar och dessa båda redan har mötts - vi måste då dela på dem (ett lag ska ju inte möta ett annat mer än en gång) varvid det blir dominoeffekter som påverkar fler än just dessa två lag.

Avslutningsvis vill vi tacka alla kaptener och spelare för att ni är förstående och tillmötesgående vid överenskommelser om och hur matcher ska kunna komma att spelas/avgöras, trots pågående pandemi. Förvisso har vi fått in ett knippe WO-matcher, men något annat var inte heller att vänta, då helt enkelt inte alla kan/vill spela på Internet om det är den enda möjligheten som ges i dessa tider.

Som vanligt är ni hjärtligt välkomna att rikta era frågor eller funderingar kring SC till Micke Melander eller Johan Grönkvist, mme@svenskbridge.se eller jgr@svenskbridge.se

Lycka till och fortsatt trevlig bridgehöst!
Johan och Micke