Framflyttat sista speldatum i Svenska Cupen

I tillägg till gårdagens beslut om att tillåta att matcher spelas på BBO har Tävlingsledningen för Svenska Cupen och SBF:s Tävlingskommitté idag fattat beslut om att förlänga spelperioden för innevarande omgång med en månad för att undvika att vi får en stor mängd WO-matcher, då vi har många spelare som ingår i olika riskgrupper för Corona-viruset.

Detta beslut får tre konsekvenser

  1. Samtliga spelperioder påverkas och vi får ett helt nytt spelschema fram till omgång 7.

  2. Samtliga lag, som ännu inte har spelat, har möjlighet att ändra sin tidigare överenskommelse med sin nuvarande motståndare för att finna nytt gemensamt speldatum om båda är överens om flytten.

  3. Det ger lag som bestämmer sig för att spela på BBO extra tid för förberedelser för detta (se nyhet från 12 mars om tillstånd att spela omg 2 på BBO).

Nytt spelschema

Beslut om nytt speldatum

Lag som redan har inplanerad match, men som ännu inte har spelats, har möjlighet att med sin motståndare komma överens om att flytta matchen fram i tid givet den ovan nämnda förlängda spelperioden. Procedur om för att finna nytt speldatum sker enligt samma premisser som i vanliga fall för att finna ett speldatum.

Överenskommelse om nytt speldatum ska vara gjord senast torsdagen den 19 mars, 24.00, om så inte gjorts ska matchen spelas som planerats från start. Detta betyder att inbjudan ska vara skickad från bortalaget till hemmalaget senast måndagen den 23 mars, 24.00.

Om något av lagen inte kan ändra datum efter önskemål från sin motståndare, gäller tidigare bestämt datum och tävlingsbestämmelserna i övrigt.

VIKTIGT

Vi understryker den generella regeln om att lag ska vara samarbetsvilliga och tillmötesgående för att finna speldatum så att match kan komma till stånd. Med hänsyn till den rådande situationen ber vi alla om att visa extra stor flexibilitet.

Vi råder dig som lagkapten, i det fall ni e-postar den andra lagkaptenen om önskemål om flyttad match, att ni också tar djungeltelegrafen och ringer upp den andre lagkaptenen för att öppna kommunikation i ärendet.

Svenska Bridgeförbundet
Tävlingsledningen Svenska Cupen/Tävlingskommittén