Välkomna till Svenska Cupen 2020

I årets upplaga av Svenska Cupen deltar 371 lag, det betyder att vi har ett något större startfält än förra året och tävlingen är i särklass Sveriges största i sitt slag!

Prislistan för tävlingen kommer att publiceras inom kort, dock senast den 10 februari 2020. Håll utkik på hemsidan.

Vi kommer att dela ut resebidrag i de fall vi anser det vara tillämpbart. Det finns inget specifikt km-avstånd som berättigar till bidrag, detta med tanke på att förutsättningarna kan variera kraftigt i olika delar av landet. Om ni vill ansöka om resebidrag skall detta göras på förhand och endast via mail till mme@svenskbridge.se.

Ni kommer som lagkaptener kontinuerligt att få information via hemsidan under rubriken ”Svenska Cupen” samt via mail. På hemsidan kan även era lagkamrater följa lagets väg i cupen. Informationen som skickas via mail anses vara mottagen i samband med utskicken. Som kaptener är det därför viktigt att ni tillgodogör er all information som skickas ut. Ett tips är att göra det till en vana att skicka vidare dessa mail till era lagkamrater.

Lottning

Lottningen presenteras på denna sida.
Våra distrikt har egentligen inget med lottningen att göra. Däremot presenteras matcherna distriktsvis, detta är endast för att ni skall ha lite lättare att hitta just er match.

Om ni inte hittar er match i ert eget distrikt har ni troligen blivit lottade som bortalag mot ett lag i ett närliggande distrikt.

Om lottningen

Inbjudan till match

  1. Bortalaget har fyra dagar på sig att bjuda in till match från det att spelperioden startar. (Spelplatsen bestäms dock av hemmalaget, inom deras angivna postnummer).
  2. Om bortalaget inte skickat ut något inom fyra dagar räknas det som vinst på walk-over för hemmalaget.
  3. Om hemmalaget inte svarat på inbjudan inom fyra dagar från att den skickats ut räknas det som vinst på walk-over för bortalaget.
  4. Om båda lagen är överens är det ok att frångå regeln om walk-over ovan.

Sista speldag och sista rapportdag är densamma. Hemmalaget ska rapportera matchen direkt efter spel om det spelas på kvällen sista speldatum.

Det fullständiga regelverket för Svenska Cupen finns för nedladdning här.

Vid matcher där betydande reslängd/-tid förekommer, äger tävlingsledningen rätt att besluta att matchen spelas på en ort någonstans mittemellan, så att båda lagen får ungefär lika lång reslängd/-tid.

I ronderna fr o m 16 lag kvar (åttondelsfinal) gäller av SBF fastställda speldatum för de olika stegen.

Rapportering av match

Rapportering av match sker endast här; Rapportera match.

Det är hemmalagets ansvar att rapportera matchresultatet på hemsidan för Svenska Cupen senast det datum som framgår av tabellen för respektive rond. I de fall resultat inte rapporterats i tid har hemmalaget förlorat på walkover oavsett matchresultat.

Bortalaget ansvarar för att kontrollera att de rapporterade resultaten är korrekta.

Vid eventuella fel skall Micke Melander kontaktas per e-post mme@svenskbridge.se senast 11.00 dagen efter sista datumet för rapportering i varje omgång. Efter detta klockslag görs inga ändringar.

Det är av yttersta vikt att samtliga fält fylls i på ett korrekt sätt.

Domslut

Rätten att begära domslut när ingen tävlingsledare finns att tillgå
I de fall båda lagen är överens om att domslut har begärts, ska tävlingsledningen för Svenska Cupen meddelas senast kl 08.00 dagen efter speldag. I övriga fall ska domslut begäras senast 30 min efter avslutad match. Begäran om domslut ska skickas till: domslut@svenskbridge.se.

Nytt för i år

Alla lag som anmälts till tävlingen gör det via ett postnummer. Tidigare år har detta kunnat väljas fritt. I år krävs att någon i laget är skrivna på postnumret eller att det är någon av spelarnas representationsklubb som finns på postnumret.

Återigen mycket välkommen till Svenska Cupen 2020 och lycka till!

Micke Melander
Tävlingsledningen
Svenska Cupen