Mat och nöje

Några mat- och nöjestips, sammanställda av Linnea Edlund

Äta på Bridgens hus

Lunch serveras på Bridgens hus varje dag under bridgefesten. Utöver detta säljs smörgåsar och kaffebröd under hela dagarna. Lunch ingår för de som spelar slutspel i Svenska cupen, övriga betalar 80 kr.
I lunchmenyn ingår kaffe, sallad och bröd.
Ta kontakt med Linnea Edlund om du är vegetarian, laktos- eller glutenintolerant eller har andra specialbehov.

Dag Meny
Torsdag Ärtsoppa och pannkakor
Fredag Ugnstekt kassler med klyftpotatis
Lördag Kycklinggryta med kokt potatis
Söndag Quiche Lorraine

Äta på stan?

Scandic Hotell Nord
Scandic Hotell Nord håller öppet extra länge i bar och restaurang under Svenska cupen och lagguldet. OBS! På lördagen är hela restaurangen abonnerad av ett annat sällskap.

Don Papalo
En mexikansk restaurang inte ens 100 meter från Bridgens hus! De kommer att ha förlängda öppettider under helgen för oss bridgespelares skull. Observera att förhandsbokning behövs!

Mackans bakficka
Ytterligare en restaurang i huset bredvid, även där håller de extra öppet för vår skull, och förhandsbokning behövs!

Nubben
Nubben finns kvar! Ett mysigt litet krypin som drivs av en bridgespelare och hans syster. Här äter du smörrebröd, med skandinaviska smaker, och till det serveras snaps, punch och skandinavisk öl.

La Parilla
En konceptrestaurang med lite drygt ett år på nacken. Kockarna kommer från fantastiska Villa Anna, men priserna på La Parilla ligger betydligt lägre än hos ”storasyster”. La Parilla serverar pintxos (baskiska tapas) och grillrätter. Perfekt ställe för att hänga i baren och äta sig igenom menyn, och kanske ta ett glas cava eller sherry till.

Bryggeriet Ångkvarn
Ångkvarn marknadsför sig själva som Uppsalas första gastropub, ett gemytligt ställe med egen ölbryggning. Perfekt om man går igång på korv, surkål och pilsner! Och så har dom pizza också. Smile

Jay-Fu
Jay-Fu ’s koncept är ”the Am-Asian steakhouse”, de blandar hejvilt mellan amerikanskt och asiatiska smaker, och lyckas oftast prestera riktigt spännande rätter. Dessutom har de fina lokaler i saluhallen, precis intill Fyrisån, och trevlig personal. Recension i lokalblaskan

Hambergs fisk
På Hambergs, mitt i centrala Uppsala äter man fantastiskt goda saker från havet. Fina fisken, snaskiga skaldjur, och bra service i största allmänhet. Kan nog behövas bordsbokning även där.

Indian Kitchen
För de som inte vill boka i förtid, och vill äta riktigt god indisk mat till ett rimligt pris så finns Indian Kitchen. Gott om sittplatser, kanske inte mysigaste restaurangen i stan, men trevlig personal, stora flaskor indiskt öl, och palak paneer som ligger etta på min lista.

Trattoria Commedia
En genuin italienare med både pizza och pasta.

Svenssons krogar
Uppsalas krogkung Lasse Svensson har ett flertal restauranger på sitt samvete.

Dricka

Nubben
Bästa drinkarna i stan. Fokus på skandinaviska smaker, men har också ett intressant ölsortiment, och serverar givetvis både vin och alkoholfria alternativ. Drinklistan uppdateras veckovis.

O’Connors
Irländsk pub, massvis med olika sorters öl

Palermo
Ibland är man bara sugen på en billig öl på ett klassiskt sunkhak. Då går man till Palermo. Här samsas kvartersalkisarna med indiekidsen, och stämningen är otippat trevlig.

Flustret
Nattklubb med flera dansgolv. Lite som en finlandsfärja som strandat på land.

Nöje

Eva Dahlgren på Uppsala Konsert och Kongress
Eva Dahlgren släppte ny skiva i våras och gästar Uppsala lördag 12 november

Sjung karaoke på Etage
Varje onsdag till lördag, 22-03 finns det möjlighet att sjunga karaoke på den här syltan.