Dags för svenska cupen 2015!

  • 2014 års vinnarkapten, Mikael Westerlund

Det är dags att anmäla sig för 2015 års upplaga av Svenska Cupen, här följer lite nyheter samt annan matnyttig information inför årets upplaga.
Anmäl er här

  • Vi prövar ett nytt upplägg i år, i korthet kan man säga att vi skippar omgång 1b men det är fortfarande så att alla lag som förlorar match 1 har chansen att ta sig tillbaka in i turneringen igen via omgång 2.
  • Trelagsmöten kommer att hållas till ett absolut minimum, och kommer i realiteten att vara i princip obefintliga.
  • Finalspelet kommer även 2015 att förläggas till Uppsala.
  • En sak som diskuterats flitigt inom OrgK under hösten har varit om det finns anledning att ändra förfarandet med seedning när vi har 16 lag kvar i tävlingen. Många förslag har diskuterats, allt från att fortsätta med ett seedat finalfält till att lotta helt fritt. Då tävlingsledningen bakom Svenska Cupens ambition har varit att i så stor utsträckning som möjligt rikta sig mot den ”vanliga bridgespelaren” och inte vara en tävling enbart inriktad mot eliten har vi inför 2015 fattat beslutet med en helt fri lottning med 16 lag kvar.
  • De 16 kvarvarande lagen lottas in i ett slutspelsträd (brackets) som sedan gäller för slutskedet av tävlingen.
  • Med 16 lag kvar sker offentlig lottning, målsättningen är att visa lottningen live via webben även om det här kvarstår detaljer.

Har ni frågor och funderingar kring Svenska Cupen är ni hjärtligt välkomna att höra av er till Roger Wiklund via: >>e-post

För tekniska frågor i samband med anmälan och liknande kontaktas lämpligast Andreas Jansson: >>e-post

Nu ser vi till att göra Svenska Cupen 2015 till en riktig höjdare, hjälp till med att värva lag från just er klubb!

Mvh

Roger Wiklund & Carl Ragnarsson
Tävlingsledningen Svenska Cupen