Info från Storsjöbygdens möte

Storsjöbygdens BK hade ett styrelsemöte 14 juni i ett härligt sommarväder utanför vår bridgelokal. Många frågetecken hänger i luften, hur och när vi kan starta upp vår verksamhet. Vi återkommer i slutet av juli med nya besked. Se nedan vad vi kom fram till på mötet.

• Ingen sommarbridge i juli, mest troligt inte heller i augusti (Göran har hand om det)
• Trots att klubben inte har några intäkter men fasta kostnader är läget f.n. under kontroll
• Svenska Bridgeförbundet har skickat ut information om vad man måste tänka på vid uppstart av verksamheten, se bilaga
• I vår bridgelokal finns möjlighet för max 8 personer att spela där man satt ihop 4 bord för att få längre avstånd mellan spelarna. Spel sker på eget ansvar utifrån virusrisken. De som utnyttjar möjligheten tar själva med sig kaffe och eventuellt fikabröd. Vi har ingen städning varför deltagarna ansvarar för att ställa i ordning efter sig. Bokningslista finns på utsidan dörren till bridgelokalen. Det går också att SMS till Kenneth F.
• Svensk Bridge har tagit fram ett bordskryss bestående av plexiglas ”polykarbonat” som sätts på bordet. Därmed begränsas smittorisken då man har sitt eget lilla bås. Kostnad 800 kr/bord. Inget inköpsbeslut togs utan vi kollar om upp om möjlighet finns att ta fram motsvarande till ett lägre pris. Reklam på dessa kan eventuellt också minska kostnaden.
• Under våren spelades en ligaturnering med 6 lag på BBO. Nu har Svenska Bridgeförbundet öppnat upp för att klubbar kan lägga upp partävlingar på BBO. För att få den möjligheten måste någon ha licens för detta. Bo Jonsson har fått en sådan licens och fick uppdraget att tillsammans med Gunnar Elmroth se över hur det fungerar och hur betalning av spelavgifter går till. Vi återkommer med uppstarten av partävlingar och lagspel.
• Risken är stor att uppstarten av bridgen i vår spellokal kommer att dröja. Därför är spelet på BBO en bra möjlighet. Många har inte varit in på BBO och vet därför inte hur det fungerar. Vi beslöt därför att inbjuda till en utbildning i vår spellokal onsdag 29 juli kl 18.00. Har ni en dator/lapptopp så ta med den. Anmälan skickar ni senast 200727 via SMS 070-64 66 217 till Kenneth eller via mail. Skulle intresset vara stort kommer vi att köra flera omgångar för att vi ska kunna sitta glest i lokalen.
Årsmötet för Storsjöbygdens BK kommer att hållas 29 juli kl 17.30, före vår utbildning av spel på BBO. En av punkterna är att eventuellt flytta verksamhetsårets period till att omfatta perioden 1 sep – 31 augusti. Den ändringen har gjorts av Svensk Bridge samt JHBF vilket medför en rad fördelar.
• Priser för den gångna säsongen som så tvärt blev avbruten kommer att delas ut i samband med uppstarten av bridgen (när nu det blir?). Resultaten i rallytävlingarna och ligorna som förelåg fram tom 12 mars kommer att gälla som slutresultat.