Klubbnyheter

Vid senaste styrelsemötet beslöts att starta upp lagtävling i serieform den 3 sep och partävling den 2 sep på BBO. Information om anmälningar och upplägg finns i bilagorna. Inbjudan har skickats ut till samtliga spelare i länet som har en aktuell mailadress på Svensk Bridge.
Vi ser i dagsläget ingen möjlighet att genomföra tävlingar i vår spellokal på ett bra tag. Vi kommer att köpa in bordskryss till 4 bord för att ge möjlighet till att spela ligamatch i lokalen om alla 8 spelare är med på det. Max 2 matcher samtidigt men helst bara 1 (finns möjlighet att spela olika dagar).

Klubbens årsmöte hölls 29 juli med ett 10-tal personer närvarande. Den största och mest diskuterade frågan var naturligtvis när vi kan komma igång med spelverksamheten i våran bridgelokal. Många olika förslag och synpunkter kom fram men att komma till något beslut är svårt i dagsläget. Beslöts att frågan får diskuteras vidare i styrelsen på nästa sammanträde som är bokat till 6 augusti. Information från mötet kommer på våran hemsida.
I bilagorna hittar ni årsmötesprotokollet samt verksamhetsberättelsen.

Baltic Cup skulle spelats i Tallin men på grund av Coronan genomfördes tävlingen på BBO med 16 deltagande lag från 8 nationer. Sveriges 1:a lag bestod av Alexander Sandin-Thomas Karlsson, Gunnar Elmroth-PG Eliasson, Tommy Bergdahl-Lars Andersson. Laget vann sin grupp och fick möta Sverige 2 ett mixedlag i semifinalen. Efter en klar seger med 92-37 stod Vitryssland för motståndet i finalen. Det blev en jämn och oviss kamp som avgjordes först på sista brickan av de 36 som spelades. Där stannade Vitryssland i 2 NT medan Sverige bjöd 3 NT vid andra bordet. Med en bra sits gick inte kontraktet att beta och svensk seger med 96-89.

Storsjöbygdens BK hade ett styrelsemöte 14 juni i ett härligt sommarväder utanför vår bridgelokal. Många frågetecken hänger i luften, hur och när vi kan starta upp vår verksamhet. Vi återkommer i slutet av juli med nya besked. Se nedan vad vi kom fram till på mötet.

Vår ligatävling kallad ”Distansmästerskapet” är efter 5 omgångar slutspelad. Efter lite mindre problem i första omgången av tekniken har det sedan fungerat utmärkt.

Segrarna ”Lag Narre” var redan före sista omgången klara segrare. Dom vann också alla sina matcher. Platsen närmast togs av ”Lag Ångsta” och trea blev ”Lag Cornerroots”.

  1. Lag Narre — 80,02 p
    Gunnar Elmroth, PG Eliasson, Bo Sundell, Leif Trapp, Morgan Svensson
  2. Lag Ångsta — 57,64 p
    Alexander Sandin, Thomas Karlsson, Pernilla Näs, Monica Näs, Kenneth Fredriksson
  3. Lag Cornerrots — 50,67 p
    Ingrid Rooth, Tomas Hörnfeldt, John Hörnfeldt, Andreas Hörnfeldt, Kenneth Hallqvist, Magnus Mattsson

Se hela resultatlistan i bilagan

Den planerade starten av sommarbridge på onsdagar kommer inte att starta upp i juni månad. Hur det blir med eventuell start i juli återkommer vi med i slutet av juni.

Storsjöbygden ställer in alla planerade tävlingar under maj månad i vår spellokal. Planer finns på att arrangera tävlingar på BBO.

Vid ett gemensamt möte med Storsjöbygdens BK och Distriktsförbundet beslöts att ställa in alla tävlingar tom 30 april. Därmed är DM-Mixed lag och DM-Individuellt också inställda. När det gäller spelprogrammet för maj månad tas nytt beslut 29 april.

Storsjöbygdens BK ställer in allt spel tom 22 mars. Nu på torsdag kommer Storsjöbygdens BK och J-H Bridgeförbund att ta beslut om hur vi gör med tävlingarna framöver. På fredag kommer därmed ny information beträffande spelsäsongen våren 2020 samt hur vi gör med lördagens DM-Mixed Lag. Vi kommer också att ta kontakt med lagen för att höra deras inställning till spel på lördag.

Vi har fått ett misstänkt fall av coronasmitta på en av våra bridgespelare. Därför ställer vi in tävlingarna söndag 15, måndag 16 mars och tisdag 17 mars. Vi återkommer efter provsvar hur vi gör med tävlingarna from onsdag 18 mars.

Ni som spelade bridge onsdag 11 mars bör vara observanta på om ni får eventuella symptom.

Coronaviruset sprider sig i länet. Storsjöbygdens BK har vid senaste mötet på torsdags kväll fattat beslut om vissa åtgärder för att minska risken för spridning via bridgetävlandet.

Sidor