Klubbnyheter

Online Allsvenskan Elitserien har spelats under två helger och avgjordes nu i helgen. Inför sista matchen låg Storsjöbygdens lag på 3:e plats men en bit efter 1:an och 2:an. Storsjöbygdens lag vann sin match men mycket överraskande fick både 1:an o 2:an storstryk i sina matcher. Därmed blev det avancemang till andra platsen, endast 1 poäng efter vinnarna. Resultat mm finner ni här nedan.

Vi närmar oss snart ett helt år sedan vi fick avblåsa allt spel i vår spellokal. Tyvärr verkar det som vi har ytterligare några månader innan vi kan trivas tillsammans vid bridgeborden. Vi får nöja oss med att spela på BBO som allt fler kommit igång med. Här nedan följer lite aktuell information och tagna beslut i styrelsen.

Efter 16 matcher stod lag Strategen som överlägsna segrare. Laget förlorade endast en match trots dubbla handikapp. Laget bestod av Gunnar Elmroth, PG Elisson, Leif Trapp, Åsa Axne och Olle Axne. Betydligt hårdare om andra platsen, se fullständig resultatlista i bilagan.
Vi startar upp vårens liga 4 feb. Nya lag är välkomna, ta chansen och hoppa med, anmälan till Kenneth senast 2 feb.

De traditionella Trettondagsträffen fick i dessa Coronatider avgöras på nätet och BBO. Tävlingen samlade 18 par med geografisk spridning i startfältet. En klar fördel att spela online eftersom det inte spelar någon roll var man befinner sig. Vår tävlingsledare på BBO Bo Jonsson stod vid spakarna och såg till att allt fungerade som det skulle. Kontantpriser till de 4 bäst placerade samt till paren närmast 50% samt 45%. Upplägget gav mersmak vilket var positivt med tanke på att vi får nog spela online ännu några månader
För att se resultatlista, klicka på texten

Stort GRATTIS till Lag Narre för seger i Svenska Cupen 2020! Clapping
För att se hela bilden och text, klicka på bilden.

För att se hela bilden och text - klicka på bilden

Vid senaste styrelsemötet beslöts att starta upp lagtävling i serieform den 3 sep och partävling den 2 sep på BBO. Information om anmälningar och upplägg finns i bilagorna. Inbjudan har skickats ut till samtliga spelare i länet som har en aktuell mailadress på Svensk Bridge.
Vi ser i dagsläget ingen möjlighet att genomföra tävlingar i vår spellokal på ett bra tag. Vi kommer att köpa in bordskryss till 4 bord för att ge möjlighet till att spela ligamatch i lokalen om alla 8 spelare är med på det. Max 2 matcher samtidigt men helst bara 1 (finns möjlighet att spela olika dagar).

Klubbens årsmöte hölls 29 juli med ett 10-tal personer närvarande. Den största och mest diskuterade frågan var naturligtvis när vi kan komma igång med spelverksamheten i våran bridgelokal. Många olika förslag och synpunkter kom fram men att komma till något beslut är svårt i dagsläget. Beslöts att frågan får diskuteras vidare i styrelsen på nästa sammanträde som är bokat till 6 augusti. Information från mötet kommer på våran hemsida.
I bilagorna hittar ni årsmötesprotokollet samt verksamhetsberättelsen.

Baltic Cup skulle spelats i Tallin men på grund av Coronan genomfördes tävlingen på BBO med 16 deltagande lag från 8 nationer. Sveriges 1:a lag bestod av Alexander Sandin-Thomas Karlsson, Gunnar Elmroth-PG Eliasson, Tommy Bergdahl-Lars Andersson. Laget vann sin grupp och fick möta Sverige 2 ett mixedlag i semifinalen. Efter en klar seger med 92-37 stod Vitryssland för motståndet i finalen. Det blev en jämn och oviss kamp som avgjordes först på sista brickan av de 36 som spelades. Där stannade Vitryssland i 2 NT medan Sverige bjöd 3 NT vid andra bordet. Med en bra sits gick inte kontraktet att beta och svensk seger med 96-89.

Storsjöbygdens BK hade ett styrelsemöte 14 juni i ett härligt sommarväder utanför vår bridgelokal. Många frågetecken hänger i luften, hur och när vi kan starta upp vår verksamhet. Vi återkommer i slutet av juli med nya besked. Se nedan vad vi kom fram till på mötet.

Sidor