Att spela bridge

Om bridge och medlemskap

Presskontakt

VM Lyon

Det är dags för VM!
Här finns länkar för att följa spelet.

LIVE

På gång

13-26 aug VM Lag
16-24 aug Öppna JVM
2-3 sept Allsvenskan
7 okt Riksstämma

Kvartsfinalen är över och Sverige har två lag av tre vidare till semifinal!
Tyvärr blev USA2 för tuffa motståndare för öppna laget som får åka hem.

De svenska lagen | Format och program | Spelscheman | Resultat | Dag-för-dag | Micke rapporterar| Officiell hemsida| BBO | Funbridge | Öppna JVM |

Öppna laget låg under med 34 imp och spelade 16-32, 36-21, 27-5. Det fanns potential att vinna, men de förlorade tyvärr med 23 imp.

Damlaget hade en spännande match mot Israel, inför dag två låg vi under med 10. Fjärde set vanns me 40-6 och vi hade ledningen med 26. Femte set slutade 20-36, med 2 imps avdrag för långsamt spel för israel ledde vi med 10 inför de sista 16 brickorna. Det var en riktig nagelbitare som till slut vanns med 193-160. äntligen har vi passerat en kvartsfinal och vunnit!
Nu väntar England i semifinal och allt känns helt underbart!

Veteranerna fick en relativt enkel resa till semifinal. Vi ledde med 138-95 och slutresultatet blev 238-173 efter segmentsiffrorna 36-9, 26-33 och 38-36 i segment 4-6.
Nu väntar USA 2 i semifinal, ett lag som av många är förhandstippat som segrare. Vi känner dock att vi är det bättre laget så vi kommer inte att vika ned oss.

Lite annat

Juniorerna i öppna JVM-lag U21-klassen gjorde vad som krävdes från en närmast omöjlig position och vann kvalet.
I morgon spelar de semifinal över 3x16 brickor.

Inför andra dagens spel i kvartsfinalen satt tre spelare på ett rum o tittade på film, plötsligt vek sig tre ben på sängen och efter att ha kontaktat receptionen blev det tillfälligt rumsbyte i väntan på sänglagning för den spelare vars rum man satt i.
För kvällen bytte man rum och tittade på filmen Grease. Filmen visades med franska undertexter till låtarna och spelarna kunde förstås omöjligen låta bli att sjunga med. Då sången var hög och det lät lite si och så med franskan blev skratten många och långa, efter en timme fick någon av grannarna nog och receptionen knackade på för att ge en varning Smile

Flera svenska spelare har anlänt för att spela den transnationella lagtävlingen. Peter Fredin, Simon Hult och Simon Ekenberg spelar med lag Mc Allister, Jessica Larsson spelar med lag Platinum Cem, Peter Bertheau och Gunnar Hallberg spelar i Black och Marion Michielsen spelar med lag Percy.

Tisdagens semifinal och line up första matchen

Damlaget spelar semifinal mot England.
Vi har seatingrights i segment 2-4 och 6. Vi linear inför första segmentet i morgon bitti.

Veteranerna spelar semifinal mot USA 2. Vi har seatingrights i segment 1-4 och 5. Vi linear efter USA 2 och senast 10.05 i morgon bitti.

Heja Sverige!

Bilder

Med en match kvar så såg det mycket mörkt ut för U21 laget . De var 9 VP efter 4:e platsen som var gränsen för att gå vidare till morgondagens semifinal. Men som nyblivna guldmedaljörer så tog de fram sitt bästa spel i sista matchen och vann den stort. Så när röken skingrat sig i den franska värmen så stod man som kvalsegrare till och med. Man hade drygt 2 vp ner till femteplatsen.

I ärlighetens namn skall vi erkänna att det smugit med sig lite danskt i laget i form av Christian Lahrmann. De övriga svenskarna är Teo Bodin, Sanna Clementsson samt Alexander Sandin. Så lycka till nu imorgon i semifinalen.

Nu är det ju lite olika mästerskap och våra rapporter borde handla om VM-lag, men vi har ju ett stort gäng riktigt bra juniorer och då de spelar JVM-Par i samma byggnad känns det naturligt att vi supportar varandra, De supportar Ö 26-lagen och vi supportar juniorerna.
Idag visade Simon Ekenberg och Linus Dahlström vägen och tog Sveriges första VM-guld. stort Grattis!

De svenska lagen | Format och program | Spelscheman | Resultat | Dag-för-dag | Micke rapporterar| Officiell hemsida| BBO | Funbridge | Öppna JVM |

I VM-Lag börjar kvalet lida mot sitt slut och det känns som att vi kvalar in till finalspel i samtliga klasser.

Öppna laget tog 12,29 mot Italien, 11,76 mot Australien och avslutade med 10,61 mot Tyskland. Det räcker till en 3:e plats med tre matcher kvar att spela mot tufft motstånd.

Damerna ser inte ut att ha någon broms! Som ledare och med ett på pappret mycket tufft motstånd hade vi tävlingens bästa dagsfacit, 53,51 fördelat på 17,59 mot Indien, 17,59 mot Australien och 18,33 mot Israel.
Damerna toppar tabellen.

Veteranerna hade sin första dag under medel och scorade 13,04 mot Japan, 0,57 mot Brasilien och 11,20 mot 2:orna Frankrike, ett dagsfacit om 24,81 och vi ligger på 6:e plats

Lite annat

Fler juniorer har anlänt till Lyon. Två par med spelare under 13 år ska under helgen spela öppna franska mästerskapen i en klass som ännu endast finns i Frankrike, U 13. Spelar gör Markus Bertheau - Andreas Abragi och MayaLo Björk Heed - Andrea Nilsson.

Såväl övriga juniorer som ”vuxna” spelare inspirerar med framgång så de längtar till bordet!

Lördagens matcher och line up i morgonmatchen

Öppna laget har en mycket tuff slutdag av kvalet med Egypten på BBO, USA2 på BBO och Frankrike på schemat. Nyström-Upmark vilar morgonmatchen,

Damerna har Argentina, USA1 på Funbridge och Indonesien kvar att möta, det känns bra att ha drygt 22 poängs ledning..
Övelius-Rimstedt vilar morgonmatchen.

Veteranerna har Canada, Pakistan och Italien kvar att möta. Med drygt 12 poäng ned och många hungriga lag på jakt har vi inte råd att göra någon dålig match imorgon. Morath-Bjerregård vilar i morgonmatchen.

Heja Sverige!

Bilder

Stockholmsklubben Norrorts Bridge brukar delta i Förbundets simultantävlingar ett par gånger i månaden och tyckte att det verkade spännande när de såg att vi gjorde reklam för världsbridgeförbundets största simultantävling World Wide Bridge Contest (WWB-Contest).

Marie Andrén berättar
- Det var med viss bävan vi anmälde oss till WWB-Contest, med massor av information på engelska, och inte helt lätt att begripa alla instruktioner. Men allt löste sig bra och Anna Gudge på ECats Bridge har varit tålmodig och bra på att besvara alla “dumma “ frågor….
Jag kan verkligen rekommendera fler svenska klubbar att prova på!

Under våren och försommaren var det åtta heat och den 8 maj när vi deltog var det 508 par i 35 klubbar i 10 länder. De två bästa från varje heat blev inbjudna till finalen i Beijing plus de två bästa treorna plus de två bästa från Afrika, totalt 20. Det visade sig att det var så många fler deltagande än förväntat så till slut blir det 24 par från WWB-Contest som får delta i finalen.

I Norrorts Bridge tävling var det 22 deltagande par.
Per Laving och Kerstin Ekdahl vann stort med 70,20%. Resultatet växte lite till 70,67%. Hur långt skulle det räcka?

Det var mycket spännande att följa resultaten som tickade in under natten. Resultaten från Asien, främst Japan, kom in först och Per och Kerstins resultat slog dem alla. De ledde även när alla Europas resultat kom in under natten och tisdag förmiddag. (inga amerikanska klubbar I detta heat)
Eftersom klubbarna av någon anledning hade ganska lång tid på sig att rapportera kunde vi inte vara säkra på att Per och Kerstin vunnit tisdag mitt på dagen och det visade sig att ett sent inrapporterat resultat innehöll ett bättre engelskt par…. Men eftersom de två bästa paren gick vidare till finalen i Beijing så var det stort jubel på klubben på tisdag kväll!

Nu väntar ett stort äventyr I Kina fredagen 22 till söndagen 24 september.
Det mesta är fixat, resa, visum, boende mm . Det som kvarstår är bla att fylla I WBF:s deklarationskort.
Boendet skulle vara av B&B standard, men visade sig vara på spelarhotellet, som har fem stjärnor!
Hotellet Smile

I finalen spelar de 24 paren från WWB-Contest + ytterligare minst 20 par från online-kval om en prissumma på totalt 20 000 USD

Vi önskar Kerstin och Per stort lycka till och hoppas på rapport och bilder från det stora äventyret.

Lycka till!

Guldtävlingar

.

CWA
16 sept Albrekts Guld…256734
19 aug Scandiaguldet 252437
11 nov Kamras Minne 254625

Svenska Cupen

Omgång 5 … 14/6 - 27/8
Omgång 4 … 4/5 - 11/6

444 lag. Pris: 214,000 kr

Anmälan:
Senast 18 jan
Prissumma <450 lag
214.000 kr
16

Subscribe to Senaste nytt